Suosikit
Palvelu

Celian äänikirjapalveluun rekisteröityminen

Celia tuottaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, esimerkiksi äänikirjoina ja pistekirjoina. Kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi Celia valmistaa oppikirjoja saavutettavassa muodossa peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin sekä kurssikirjoja korkeakouluihin. Celian käyttäjäksi voi rekisteröityä Lappeenrannan pääkirjastossa.

Miten Celian kirjat toimivat?

Kirjat lainataan ja kuunnellaan yleisimmin älypuhelimelle tai tabletille asennetulla Pratsam Reader -sovelluksella. Kirjoja voi lainata ja kuunnella myös selaimessa Celianet-verkkopalvelussa. Jos internetin kautta kuuntelu ei ole mahdollista, äänikirjat voi saada postitse CD-levyinä. Celian CD-äänikirjoja on lainattavissa myös pääkirjastosta ja varattavissa kaikista Heili-kimpan kirjastoista. Celia-äänikirjoja voi kuunnella CD- tai DVD-soittimella, joka toistaa mp3-muodossa olevaa aineistoa. Pääkirjastossa on lainattavissa kolme Daisy-soitinta, joita lukemisesteiset voivat lainata kotiin kokeiltavaksi. Laina-aika on 4 viikkoa. Jos lukemisesteinen henkilö haluaa oman Daisy-soittimen, niitä saa maksutta lainaksi Näkövammaisten liiton Daisy-kuuntelulaitepalvelusta, josta soitinta anotaan erillisellä hakulomakkeella. Daisy-hakemuksen liitteeksi tarvitaan terveydenhuollon ammattilaisen selvitys, jossa vahvistetaan lääkärin toteama lukemista haittaava vamma tai sairaus.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on näkemisen, lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Lukemisestettä ei tarvitse todistaa.

Toimintaohje

Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä ottamalla yhteyttä Lappeenrannan pääkirjaston neuvontaan. Toimi näin:

  • Tule käymään pääkirjaston lainaus- ja neuvontapisteen asiakaspalvelussa.
  • Saat täytettäväksesi lomakkeen.
  • Täytetty lomake käsitellään ja saat käyttöön tarvittavan tunnuksen ja salasanan sähköpostiisi. Tarvittaessa voit varata ajan mediaohjaajaltamme palvelun käytönopastukseen.
  • Lisätietoja saa pääkirjaston neuvonnasta.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on ilmainen.