Suosikit

Varhaiskasvatus

Alle kouluikäisten lasten vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus valita lasten hoidon järjestämisessä seuraavien vaihtoehtojen välillä:

  • lapset hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, voi perhe saada kotihoidon tukea.
  • kunnan järjestämä varhaiskasvatuspaikka
  • järjestää varhaiskasvatus yksityisen hoidon tuella tai palvelusetelillä 
Sähköinen asiointi

Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden

Jätä kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta. Mikäli tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, hae varhaiskasvatuspaikkaa niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa aikaisemmin kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Hae hoitopaikkaa Lappeenrannan kaupungin eDaisy-verkkoasioinnin kautta.

eDaisy-asiointi

eDaisy-asioinnissa voit tehdä lapselle hakemuksia varhaiskasvatukseen sekä esiopetukseen. Lisäksi palvelussa voi ilmoittaa erilaisista muutoksista, kuten esimerkiksi tuntirajan muutos, toive hoitopaikan vaihdosta, osoitteen- sekä perhekoon muutokset. eDaisy-asioinnissa voi tehdä myös tehdä varhaiskasvatuspaikan irtisanomisilmoituksen. eDaisy-asiointipalvelussa voi tehdä myös tuloselvityksen.

DaisyFamily uuden käyttäjän kirjautuminen vahvalla tunnistautumisella

Uusi DaisyFamilyn käyttäjä kirjautuu ensimmäisellä käyttökerralla sisään vahvalla tunnistautumisella (joka on yleensä kunnilla käytössä).

1. Valitse ”Vahva tunnistautuminen” tai ”Kirjaudutko Daisyyn ensimmäistä kertaa? Kirjaudu sisään tästä”.
2. Tunnistaudu mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.
3. Ohjelma ohjaa sinut asettamaan itsellesi salasanan.
4. Näet käyttäjätunnuksesi DaisyFamilyn sivuvalikon ylälaidasta oman nimesi alta.
Tämän jälkeen voit kirjautua DaisyFamilyyn jatkossa käyttäjätunnuksella ja salasanalla, tai halutessasi aina vahvalla tunnistautumisella.

Huom! Jos unohdat salasanan tai käyttäjätunnuksen, voit kirjautua sisään vahvalla tunnistautumisella, jolloin voit asettaa uuden salasanan ja tarkistaa käyttäjätunnuksen

Palveluohjaaja neuvoo

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja antaa vanhemmille tietoa kaikista Lappeenrannan kaupungin järjestämistä varhaiskasvatuspalveluista. Huoltajat voivat kysyä neuvoa jo ennen hakemuksen tekoa. Palveluohjaaja pohtii yhdessä perheen kanssa millainen varhaiskasvatuspalvelu olisi juuri sillä hetkellä lapsen ja perheen tarpeiden mukainen. 

Palveluohjaaja vastaanottaa ja käsittelee kaikki uudet varhaiskasvatushakemukset, joilla haetaan paikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta. Niiden hakemusten osalta, jotka jätetään keväällä ja varhaiskasvatuspaikan tarve on elo-lokakuussa, yhteyttä ottaa päiväkodin johtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja noin kuukausi ennen paikkatarpeen alkamista. Hänen kanssaan sovitaan tutustumisesta ja muista käytännön järjestelyistä.

Maksuasioissa perheitä neuvovat edelleen asiakasmaksusihteerit.

Palveluohjaajaan voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse:
puh. 040 621 2488
sähköposti: palveluohjausvaka(at)edu.lappeenranta.fi

Yksityisten päiväkotien (Touhula Tirilä, Touhula Lappeenrannan kampus, Tirikan päiväkoti, Steinerpäiväkoti Tontuntupa, päiväkoti Omenapuu ja Pilke Kuutti ja Pilke Norppa) asioissa neuvoo yksityisten päiväkotien ohjaaja Anu Lindgren-Kilpiä, puh. 0405234524.

Vierailusta perittävät maksut