Suosikit

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu vähän liikkuville tai liikkumattomille kuntalaisille. Sen tavoitteena on kannustaa ja ohjata asiakasta liikunallisempaan elämäntapaan. Henkilökohtaisessa liikuntaneuvontaprosessissa kiinnitetään liikunnan lisäksi huomiota myös ravitsemukseen ja uneen. Liikuntaneuvontaa on tarkoitettu kaikenikäisille. Voit varata ajan lapsille, nuorille, aikuisille kuin seniori-ikäisillekin. 

Liikuntaneuvontaa on mahdollista saada myös etänä tai puhelimitse. Neuvontaan voi ohjautua myös hoitajien, lääkärien tai hyvinvointivalmentajien suosituksesta tai asiakas voi itse varata ajan liikuntaneuvontaan.

Liikuntaneuvonnan tukena on erilaisia etukortteja liikuntaan: 
BMI -kortti aikuisille
TSEMPPI -kortti alle 17 -vuotiaille
Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti
Seniorikortti 65+

 

Lapset, nuoret ja perheet

Lasten- ja perheiden liikuntaneuvonta on tarkoitettu lapsille ja perheille, jotka kaipaavat vinkkejä liikunnasta ja hyvinvoinnista sekä apua arjen haasteisiin. 

Nuorten liikuntaneuvonta on maksuton palvelu nuorille, jotka kaipaavat vinkkejä liikkumisesta, liikunnasta ja hyvinvoinnista sekä apua arjen haasteisiin.

 

Työikäiset

Työikäisten liikuntaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea liikunnan aloittamiseen tai liikunnan lisäämiseen ja monipuolistamiseen. Liikkumistavoitteet suunnitellaan yhdessä sinun tarpeittesi mukaan. Sinulla on mahdollisuus sitoutua 6-12 kk maksuttomaan neuvontajaksoon.

Liikuntaneuvontaa on saatavilla myös raskautta suunnitteleville, raskauden aikana ja raskauden jälkeen.

 

Seniorit

Senioreiden liikuntaneuvonta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kuntalaisille toimintakyvyn kehittämiseen ja ylläpitämiseen.


Liikuntaneuvontaa vieraskielisille

Selkosuomenkielinen tai vieraskielinen liikuntaneuvonta auttaa liikuntaan, arkiliikkumiseen ja liikuntaharrastuksiin liittyvissä kysymyksissä, jos äidinkielesi ei ole suomen kieli.  Asiointikielet ovat suomi ja englanti. Terveysliikuntaan liittyvissä kysymyksissä käytämme tarvittaessa avuksi myös tulkkeja

 

Sovellettu liikuntaneuvonta

Sovellettu liikuntaneuvonta on suunnattu kuntalaisille, joiden liikunta vaatii soveltamista esimerkiksi vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Liikuntaneuvonnassa etsimme tapoja soveltaa liikuntalajeja juuri sinulle sopivaksi. 

 

Opastusta kuntosaliharjoitteluun kaupungin sisä- tai ulkokuntosalilla UUTUUS!

Palvelu on suunnattu aloittelijoille, jotka tarvitsevat opastuksen kuntosalilaitteiden käyttöön ja omatoimisen harjoittelun aloittamiseen. 
Opastuksesta saa mukaan perusohjelmarungon ja perustiedot kuntosalivälineiden käytöstä, opastus on kertaluontoinen, eikä sisällä yksilöllisen kuntosaliharjoitteluohjelman tekoa, seurantaa tai päivitystä.
Opastukseen voi tulla kaverin kanssa. Maksimissaan kolmelle henkilölle kerrallaan.
Opastuksia toteutetaan kuntosalien vapaaharjoitteluaikoina, jolloin salilla voi olla muitakin harjoittelijoita samaan aikaan.
Opastusaika varataan puhelimitse:
Lauritsalan uimahallilla. Varaukset puh. 040 637 0780 (suositeltu opastusaika pe klo 8-12).
Lappeenrannan uimahalli. Varaukset puh. 040 350 4906.
Muut kuntosalit ja ulkokuntosalit puh. 040 619 0266. (pääsääntöisesti opastusaikoja varattavissa ma-pe klo 8-16 välisinä aikoina).

Liikuntaneuvonnan yhteystiedot