Suosikit

Sammonlahden koulu

Sammonlahden koulu on Lappeenrannan länsialueella sijaitseva perusopetuksen yhtenäiskoulu, jossa opetusta järjestetään neljässä eri toimintayksikössä. Koulussamme työskentelee kaikkiaan n. 900 oppilasta, 85 opettajaa ja 15 koulunkäynninohjaajaa. Monipuolinen oppiminen ja oppilaan hyvinvoinnin edistäminen ovat tärkeitä perusteita Sammonlahden koulussa.

Vuosiluokkien 1-6 osalta opetus järjestetään Kuusimäessä, Lavolassa ja Skinnarilassa. Kuusimäen ja Lavolan toimintayksiköt sijaitsevat entisissä Kuusimäen ja Lavolan kouluissa. Skinnarilan toimintayksikkö sijaitsee LUT-yliopiston rakennusvaihe 4:ssä Skinnarilan kampuksella. Kaikissa toimintayksiköissä varhaiskasvatuksen järjestämä esiopetus sijaitsee koulun yhteydessä. Vuosiluokkien 7.-9. osalta opetus järjestetään väistötiloissa Laserkadulla Skinnarilassa. Perusopetuksen lisäksi koulussa järjestetään keskitettyä perusopetukseen valmistavaa opetusta ja suomi toisena kielenä -opetusta maahanmuuttajataustaisille oppilaille. Elokuusta 2025 lukien Sammonlahden koulun opetustilat sijoittuvat uuteen Sammontaloon ja Kuusimäen toimintayksikköön Kourulassa.

Luontoon, ympäristöön ja kestävään elämäntapaan liittyvät asiat sekä arjen Greenreality-teot ovat tärkeitä Sammonlahden koulussa. Koulumme on toiminut Suomen peruskouluista pisimpään sertifioituna kestävän kehityksen kouluna. Koululle on myönnetty Vihreä lippu (kestävä taso) ja OKKA-säätiön virallinen oppilaitoksen kestävän kehityksen ympäristösertifikaatti ansiokkaasta kansainvälisestä ympäristötyöstä. Koulussamme toteutetaan myös Liikkuva koulu - ja ProKoulu -toimintaa.

Sammonlahden yläkoulussa oppilaille tarjotaan mahdollisuus painotettuun opiskeluun seuraavilla opintolinjoilla: • Englannin kieli ja kulttuuri • Liikunta ja urheilu (Yhteistyö Etelä-Karjalan urheiluakatemian kanssa) • Luonnontieteet, matematiikka ja teknologia • Taide- ja taitoaineet

Sammonlahden koulu kuuluu Opetushallituksen Majakka-kehittämiskouluverkostoon ja kansainväliseen International School Connection -verkostoon. Sammonlahden koulu on aktiivinen Uniori-toiminnan kehittäjäkoulu, LUT Junior University -toiminnan kumppani ja LAB-ammattikorkeakoulun kummikoulu.

Sammonlahden koulun kansainvälisiä kumppanikouluja ovat: • Kolding Realskole - Kolding, Tanska • Le collège Saint-Étienne - Sens, Ranska • The Nanshan Foreign Language School (Group): Keyuan Primary School (alakoulu) ja Gaoxin Middle School (yläkoulu) – Shenzhen, Kiina • Wald-Gymnasiun – Berliini, Saksa

Muut yhteystiedot

PUHELINNUMERO

Kolme ihmistä pöydän ääressä, pöydällä myös tietokone.

TET-harjoittelut

Lue lisää