Suosikit

Kansainvälisyys

Kaksi opiskelijaa koskettaa toisiaan käsillä ja varpailla ja luovat sydämen muodon.

Kansainvälisyys kuuluu kaikille

Lyseolle on myönnetty Erasmus+ -akkreditointi lukuvuoteen 2027 asti. Tämän ansiosta meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tuoda kansainvälisyyttä ihan jokaisen lyseolaisen kouluarkeen. Pystymme toteuttamaan pitkäjänteistä kansainvälisyystoimintaa sekä ulkomailla että kotona Lappeenrannassa.

Tällä hetkellä meillä on tiivistä yhteistyötä italialaisen ja espanjalaisen lukion kanssa. Vuosittain muutamalla opiskelijalla on mahdollisuus myös lähteä 3 viikoksi ranskalaiseen tai espanjalaiseen kouluun.

Yhteistyöverkostomme on EU:n sisällä laaja ja menossa on aina useampia kansainvälisiä projekteja. Lyseolla on mm. tehty pitkäaikaista yhteistyötä Intiaan. Viimeisimpänä olemme tehneet opetushallituksen rahoittamana kiertotaloushanketta yhdessä Barnes Junior High schoolin kanssa, Devalavlista Nashikin maakunnasta.

 

Vaihtoon

Lyseosta voi lähteä vaihto-opiskelijaksi ulkomaille. Vaihtovuoden opinnot luetaan hyväksi lukio-opintoihin samaan tapaan kuin muissa oppilaitoksissa suoritetut opinnot. Vaihtovuoden lisäksi opinnot voi tarvittaessa venyttää neljään vuoteen. Lyseossa opiskelee vuosittain vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa.