Suosikit

Naxos Music -musiikkikirjastot

Naxos-musiikkipalvelut ovat käytössä myös kotikoneilta tai omilta älylaitteilta, kirjautuminen Heili-kirjastokortilla (heili+numerot log in-ruutuun). Palveluissa voi olla rajoitettu määrä yhtäaikaisia kuuntelijoita - muistathan kirjautua ulos palvelusta. Musiikkia voi iPhonella ja Android-laitteella joko selaimessa tai sovelluksen kautta. Ohjeet mobiilikäyttöön sivun lopussa.

Naxos Music Library

Naxos music library on musiikin kuuntelun online-kirjasto, joka sisältää jo lähes 130 000 cd-levyä, ja joka kuukausi tietokantaan lisätään noin 800 uutta levyä. Valikoimissa on pääasiassa taidemusiikkia, mutta myös jazzia, etno- ja populaarimusiikkia. Voit etsiä myös tietoa säveltäjistä, esittäjistä ja orkestereista. Tietoja löytyy jo yli 40 000 taiteilijan elämästä.

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library Jazz on jazzmusiikin verkkokuuntelupalvelu, jossa on tuhansia levyjä ja satoja eri levymerkkejä (mm. Blue Note, Elektra, Atlantic, Fantasy). Palvelusta voi hakea eri aikakausien jazzmusiikkia kappaleen, esittäjän tai säveltäjän mukaan.

Naxos Music Library World

Naxos Music Library World tarjoaa käyttöösi valtavan yli 16 000 levyn kokoelman erilaista maailmanmusiikkia ympäri planeettaa. Mukana myös pienempien levymerkkien ja julkaisijoiden musiikkia.

Naxos Video Library

Naxos video library on Naxoksen videopalvelu, joka sisältää yli 2500 videota: klassisen musiikin konsertteja, baletteja, oopperoita, jazzia, musiikkimatkoja eri maihin sekä dokumentteja musiikintekijöistä.

Naxos Music Library mobiililaitteissa (selaimella)

Naxos Music Libraryn käyttäminen mobiilisti onnistuu myös ilman erikseen ladattavaa sovellusta. Uusi playeri sisältää Naxoksen mukaan myös enemmän tietoa kappaleista ja esittäjistä. Soitin skaalautuu sopivan kokoiseksi käytettävän laitteen näytölle. Lisätietoja Naxoksen blogipostauksesta.

Naxos Music Libraryn käyttö sovelluksella

Täysin uudistuneiden Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, Naxos Music Library World ja Naxos Spoken World Library -mobiilisovellusten käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Lataa mobiiliapplikaatio (NML, NML Jazz, NML World, Naxos Spoken Word Library) iOS-laitteille Apple Storesta tai Android-laitteille Google Play Storesta.

2. Jos sinulla on henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus / salasana –yhdstelmä, se toimii mobiilisovelluksiin kirjautuessa sellaisenaan ilman alla olevia toimenpiteitä

3. Kirjaudu oman kirjastosi / oppilaitoksesi Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, Naxos Music Library World tai Naxos Spoken Word Library -sivulle verkkoselaimen kautta kirjastokorttinumerollasi / oppilaitoksen sisäisen verkon kautta.

4. Paina ”playlists” -välilehteä Naxos Music Libraryn, Naxos Music Library Jazzin tai Naxos Music Library Worldin etusivulla tai "Create Student/Member Account" -välilehteä Naxos Spoken Wordin etusivulla (ks. kuva alla)

5. Paina "sign up" -painiketta tai täytä vaaditut tiedot Naxos Spoken World Libraryssa avautuvaan ponnahdusikkunaan.

6. Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit tuoda henkilökohtaisen tilin palvelun "sisään" oman sähköpostiosoitteesi avulla.  

7. Huomaathan, että kuhunkin palveluun täytyy tehdä erillinen henkilökohtainen tili mobiilikäyttöä varten. Tämä johtuu ensisijaisesti siitä, että kaikki Naxos-palvelut eivät ole kaikkien tilaajien käytössä ja siksi tunnukset ovat palvelukohtaisia.

Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköpostiosoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. Tämän jälkeen palvelua voi käyttää myös omalla mobiililaitteella ja myös offline-tilassa. Lisäksi henkilökohtaisilla tunnuksilla voi kirjautua suoraan palveluiden pääsivuilla: