Suosikit

Mobiilikierrokset

Linnoituskierros

Mobiilikierroksella pääset tutustumaan historialliseen Linnoitukseen.

Lue lisää

Linnoituksen kasvikierros

Mobiilikierroksella pääset historiallisen kasvillisuuden löytöretkelle. Linnoituksessa on lukuisa joukko kasveja, jotka ovat tulleet sinne jo satoja vuosia sitten, jopa viikinkiajalla. Kierroksista voit valita itsellesi sopivimman, joko Lasten kasvikierros Linnoituksessa tai Kasvihistoriallinen linnoitus - asutuksen kylkiäiset tai Venäläisen kasvivallan aika - näkymiä Kaspianmeren aroille.

Lue lisää

Linnoituksen luonto- ja kulttuurikierros

Mobiilikierros ja Linnoituksen ympäri käveltävä, noin 1,8 kilometrin reitti, ja sen varrella olevat 11 opastaulua. Kierros kertoo Lappeenrannan Linnoituksesta, joka on yksi merkittävimmistä ja parhaiten alkuperäisessä kunnossa säilyneistä suomalaisista linnoitusalueista. Merkittävän rakennetun kulttuuriperinnön lisäksi alueelle on asutuksen myötä kehittynyt monipuolinen kasvillisuus, joka kertoo menneiden aikojen ravinnosta, lääkinnästä, liikkumisesta ja muusta kulttuurista. Luonto- ja kulttuuripolulla pääset tutustumaan molempiin.

Lue lisää

Rantaraitin historiaopas

Mobiilikierroksella pääset tutustumaan Rakuunamäen, Huhtiniemen ja Skinnarilan menneisyyteen. Opas kattaa kohteita Pallon liikenneympyrän ja Skinnarilan väliseltä alueelta. Mukana ovat niin Saimaan soutulaivasto 1700-luvulta kuin Huhtiniemen hautalöydöt. Opas toimii parhaiten mobiililaitteen selaimella. Kohteisiin voi tutustua kokonaisuutena tai yksittäin.

Lue lisää