Suosikit

Hakeminen musiikkiluokalle

Musiikkiluokat 3.–9. toimivat Kimpisen yhtenäiskoulussa. Musiikkiluokalle haetaan 2. vuosiluokan aikana tammikuussa ja opiskelu musiikkiluokalla aloitetaan 3. vuosiluokalla.

Musiikkiluokalla opiskellaan alakoulussa musiikkia neljä tuntia viikossa normaalin 1–2 tunnin sijasta. Yläkoulussa musiikkiluokkalaisilla on painotettu musiikinopetus, jolloin musiikkia on 2–4 tuntia viikossa.  Painotettua musiikkia on yläkoulussa yhteensä 8 vuosiviikkotuntia ja ne lasketaan oppilaan valinnaisaineiksi. Tämän johdosta painotettu musiikinopetus rajoittaa yläkoulun muita valinnaisaineita varsinkin silloin, jos oppilaalla on valittuna myös A2-kieli. Lappeenrannan musiikkiopistossa annetaan oppilaalle soitinopetusta henkilökohtaisen soittimen soitossa, mikäli oppilas vastaanottaa paikan musiikkiopistossa.

Musiikkiluokalla on mahdollisuus tutustua musiikkiin monipuolisesti opiskelemalla musiikin perusteita, laulamalla kuorossa sekä soittamalla bändeissä ja orkestereissa. Tavallisen koulutyön ohella musiikkiluokalla saa paljon esiintymiskokemusta ja elämyksiä erilaisista tilaisuuksista.

Musiikkiluokalle valitaan lappeenrantalaisia koululaisia, jotka läpäisevät hyväksytysti musiikkiopiston ja koulun yhdessä järjestämän valintakokeen. Musiikkiopiston oppilaina jo oleville järjestetään vain valintakokeeseen kuuluva haastattelu, ryhmämusisointiosuus ja laulunäyte.

Kokeen yhteydessä hakijan on esitettävä jokin seuraavista lastenlauluista ilman säestystä: ”Tuiki, tuiki Tähtönen (voi laulaa myös muulla kielellä kuin suomeksi), Pii Pii Pikkuinen lintu, Vaarilla on saari, Hinajalaulu”. Ryhmämusisointiosuutta varten on hyvä tutustua etukäteen kappaleeseen ”Jänis istui maassa”.

Mikäli hakijoiden joukossa on jo musiikkiopiston oppilaina olevia enemmän kuin 16, järjestetään musikaalisuutta arvioiva valintakoe kaikilta osin uudelleen kaikille hakijoille (myös jo musiikkiopiston valintakokeen aiemmin hyväksytysti suorittaneille.)

Musiikkiluokan oppilas ei voi valita muuta erityispainotusta peruskoulun aikana.

Musiikkiluokalle pyrkivien oppilaiden huoltajille pidetään tiedotustilaisuus Lappeenrannan musiikkiopistolla torstaina 18.1.2024 klo 18.00. Tilaisuudessa esitellään musiikkiluokkien ja musiikkiopiston toimintaa ja kerrotaan tarkemmin musiikkiluokkahausta.

Hakulomake musiikkiluokalle tulee täyttää Wilmassa viimeistään perjantaina 26.1.2024. Hakulomaketta ei voi täyttää mobiilisovelluksen kautta, vaan se löytyy vain verkkoselaimella avatun Wilman kautta osoitteesta https://lappeenranta.inschool.fi.

Kaupungin verkkosivuilla on opas Lappeenrannan peruskoulujen musiikkiluokalle hakemisesta. Oppaasta saa tarkempia tietoja opiskelusta musiikkiluokalla. Opasta ei enää jaeta koteihin.

Valintakoe järjestetään Lappeenrannan musiikkiopistolla torstaina 8.2.2024. Musiikkiopisto toimittaa koteihin tiedon valintakokeen tarkoista, koulukohtaisista kellonajoista.  

Valintakokeen tulokset ilmoitetaan huoltajille Wilmassa 23.2.2024.

Musiikkiluokkien markkinointivideo: Hae musiikkiluokalle (Lappeenranta) - YouTube

Lisätietoja:

Hannu Laivamaa, Kimpisen koulun apulaisrehtori, 040-8430014, hannu.laivamaa@edu.lappeenranta.fi