Suosikit

Liikuntapainotteinen linja

Liikuntapainotteinen opetusryhmä sopii oppilaille, jotka ovat innostuneita ja kiinnostuneita monipuolisesta liikunnasta. Omaa harrastamista urheiluseurassa ei edellytetä. Painotustunneilla syvennetään tuttuja liikuntalajeja ja tutustutaan myös uusiin lajeihin. Oman liikuntalajin harjoittelu painotustuntien aikana on mahdollista opettajan kanssa sopimalla. Liikuntapainotteiseen opetusryhmään voi osallistua kaikilta luokilta, jolloin myös kaveritoiveiden huomioiminen on mahdollista. 

Liikuntapainotteista opetusta on 7. luokalla yksi vuosiviikkotunti sekä 8. ja 9. luokilla kolme vuosiviikkotuntia. Näiden tuntien lisäksi liikuntapainotteiseen opetukseen osallistuva oppilas voi osallistua Urheiluakatemia-toimintaan (kaksi tuntia viikossa).  Liikuntapainotteisen opetuksen oppilaille järjestetään myös kaksi pitkää (n. puolen tunnin mittaista) ohjattua liikuntavälituntia viikossa. Välituntien aikana on mahdollista harjoitella tekniikkaa, pelata eri pelejä, osallistua kehonhuoltoon jne. Liikuntapainotteiseen opetukseen osallistuva oppilas osallistuu myös kaikille oppilaille yhteisille liikuntatunneille. Liikuntapainotteiseen opetukseen osallistuva oppilas voi lisäksi valita 8. ja 9. luokilla kahden vuosiviikkotunnin laajuisen valinnaisaineen.

Liikuntapainotteista opetussuunnitelmaa noudattavaan opetusryhmään otetaan enintään 24 oppilasta. Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:

  1. Liikunnallisuutta arvioivan testin tulokset.
  2. Arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken.

Soveltuvuuskokeeseen ei tule erillistä kutsua, vaan kaikki oppilaat osallistuvat kokeeseen. Mikäli oppilas hakee muidenkin koulujen liikuntapainotukseen/urheiluluokille, tulee hänen osallistua myös kyseisten koulujen kokeisiin. Soveltuvuuskokeiden ajankohdat ilmenevät hakuoppaasta.

Oppilas tarvitsee soveltuvuuskokeeseen sisäliikuntavarustuksen ja sisäpelikengät. Myös juomapullo on hyvä olla mukana.

Soveltuvuuskokeessa käytetään valtakunnallista Olympiakomitean soveltuvuuskoetta yläkouluille. Soveltuvuuskokeen sisältö löytyy osoitteesta www.soveltuvuuskoe.fi (siirtyy ulkopuoliselle sivustolle)