Suosikit

Daisyn käyttöohjeet

DaisyFamily

 

Tältä sivulta löydät liitetiedostosta DaisyFamilyn kuvalliset käyttöohjeet. DaisyFamilyssä varataan lapsen esiopetus- sekä varhaiskasvatusajat. Sieltä voi myös seurata lapsen toteutuneita tunteja.

Sähköinen asiointi

eDaisy-asiointi-käyttöohjeet

eDaisy-asioinnissa voit tehdä lapselle hakemuksia varhaiskasvatukseen, leikkikerhoon sekä esiopetukseen. Lisäksi palvelussa voi ilmoittaa erilaisista muutoksista, kuten esimerkiksi tuntirajan muutos, toive hoitopaikan vaihdosta, osoitteen- sekä perhekoon muutokset. eDaisy-asioinnissa voi tehdä varhaiskasvatuspaikan irtisanomisilmoituksen sekä tuloselvityksen.

Varhaiskasvatushakemuksella haetaan leikkikerho- sekä varhaiskasvatuspaikkaa. Esiopetusilmoitus on esiopetukseen hakemista varten.

Tuntirajan muutosilmoitus tehdään Muutosilmoitus-lomakkeella.

Käyttäjän perustiedoissa voi antaa suostumuksen tulorekisterin käyttöön varhaiskasvatusmaksua määrittäessä.

Liitetiedostossa on kuvallinen täsmennys näistä edellä mainituista asioista.

Daisyn kuvalliset käyttöohjeet

Tiedoston nimi Tiedoston tyyppi Muutettu
DaisyFamily pikaohje 2023.pdf .pdf 6.9.2023
eDaisy-asiointi.pdf .pdf 16.2.2023

DaisyFamilyn hoitoaikavarausten ohjevideo

 

UKK – usein kysytyt kysymykset

 

K: Huoltaja ei pääse kirjautumaan DaisyFamilyyn. Miten toimia?

V: Jos DaisyFamily ilmoittaa, että lapsia ei löydy, ei perheen lapsella ole aktiivista sijoitusta tai huoltajaa ei ole yhdistetty lapseen. Huoltaja voi myös tarkistaa, että hän on kirjautumassa oikean kunnan DaisyFamilyyn. Tarvittaessa ota yhteyttä: daisy(at)edu.lappeenranta.fi

Jos DF herjaa salasanaa tai käyttäjätunnusta, voi huoltaja kirjautua sisään vahvalla tunnistautumisella (jos tämä on käytössä). Näin hän pääsee vaihtamaan salasanan ja/tai tarkistamaan käyttäjätunnuksensa.

K: Huoltaja vaihtoi salasanan, mutta ei silti pääse kirjautumaan sisään käyttäjätunnuksella. Miten toimia?

V: Kokeilkaa salasanan vaihtoa vielä kerran ja varmistakaa, että uusi salasana tallennetaan lopuksi. Huoltaja voi tarkistaa myös käyttäjätunnuksensa DaisyFamilyssä.

K ”Kirjaudu sisään” painike ei toimi sovelluskaupan sovelluksessa. Miten toimia?

V: Kun olet sovelluksen kuntavalikossa, paina alareunan lippupainiketta (esim. suomenlippu), mikä avaa käyttöehdot. Vieritä alas ja hyväksy käyttöehdot.

Selainsuositus:

Mikä selain on käytössä? Jos mahdollista, DaisyFamilyä käyttäessä vaihda oletusselaimeksi jokin tunnettu selain, esimerkiksi Google Chrome. Myös sovelluskaupasta ladattu DaisyFamily-sovellus toimii selaimen kautta, mutta käyttäjä ei valitse selainta avatessaan sovelluksen. Oletusselain voidaan vaihtaa puhelimen asetuksissa. Esim.

Samsung-puhelimessa asetus voi löytyä valitsemalla "Sovellukset" ja sieltä Chrome. Chromen asetuksissa voi olla esim. "selainsovellus" kohta, missä valitaan oletusselain.