Suosikit

Lainattavat esineet

Kirjastoista saa kotilainaan erilaisia esineitä. Joitakin esineitä lainataan ainoastaan kirjaston tiloissa käytettäväksi. Lainatilanteen voit tarkistaa Heili-verkkokirjastosta. Jos esine on lainassa voi sen varata maksutta. Esineet voi varatessa myös pyytää kuljetettavaksi omaan lähikirjastoon. Poikkeuksena on soittimet joita ei kuljeteta.

Liikuntavälineet

Lappeenrannan kaupunginkirjasto ja liikuntatoimi lainaavat yhteistyössä liikuntavälineitä. Tavoitteena on, että ennen välineen mahdollista hankintapäätöstä kaupunkilaiset pääsevät testaamaan kyseistä liikuntavälinettä.

Välineiden laina-aika on yksi viikko ja niitä koskevat samat käyttösäännöt kuin kirjaston muutakin aineistoa. Tarjolla on mm.

Daisy kuuntelulaitteet

Celian äänikirjojen kuunteluun lukemisesteisille voi lainata Daisy-kuuntelulaitteen kotiin kokeiltavaksi. Kysy näitä pääkirjaston neuvonnasta.

Tarkista Daisy-kuuntelulaitteiden saatavuus verkkokirjastosta tästä linkistä

Energiankulutusmittarit

Lappeenrannan Energia on hankkinut lainattavia energiankulutusmittareita eri kirjastoihin. Niitä lainataan 1 viikon laina-ajalla.

Tarkista energiankulutuslaitteiden saatavuus verkkokirjastosta tästä linkistä

Polkupyörät

Lauritsalan kirjastosta voi kesäaikaan lainata polkupyörän käyttöön päivän ajaksi. Polkupyöriä on kaksi kappaletta.

Tarkista polkupyörien saatavuus verkkokirjastosta tästä linkistä

Soittimet

Pääkirjastosta löytyy kotiin lainattavia soittimia; ukulele ja kantele. Soittimia voi varata, mutta niitä ei kuljeteta muihin kirjastoihin.

Lisätietoa lainattavista soittimista

Älylaitteiden latauspaketit

Älypuhelimille ja tableteille on saatavilla latauspaketteja joilla voit ladata laitteesi kirjaston tiloissa. Pääkirjastossa on lisäksi lukittava latauskaappi jonne voit jättää laitteesi turvallisesti lataukseen vaikka vähän pidemmäksi ajaksi.

Tarkista latauspakettien saatavuus verkkokirjastosta tästä linkistä

Tietokoneiden oheislaitteet

Pääkirjastossa on lainattavissa levykeasema, DVD-asema, kyrillinen näppäimistö ja viivakoodinlukijoita. Näitä voi käyttää asiakaskoneissa tai vaikka omalla kannettavalla tietokoneella. Laitteita ei lainata kotiin. Kysy näitä pääkirjaston neuvonnasta.