Suosikit

Etelä-Karjalan paikallismuseot

Etelä-Karjalan paikallismuseoita. Pätärin talomuseo, Ruokolahden kotiseutumuseo, Kangaskosken museovoimala ja Virkin salotupa. Kuvat Lappeenrannan museot

Lappeenrannan museot toimii Etelä-Karjalan alueellisena vastuumuseona ja vastaa alueen paikallismuseotoiminnan kehittämisestä ja edistämisestä.

Neuvomme ja opastamme paikallismuseoita ja yhdistyksiä muun muassa avustusten hakemisessa, rakennusten korjaamisessa, esineistön luetteloinnissa ja säilyttämisessä, viestinnässä sekä yleisötyössä ja tapahtumien järjestämisessä.

Lappeenrannan museoiden Elävä museo -blogiin kirjoitamme myös paikallismuseoihin ja Etelä-Karjalan kulttuuriympäristöihin liittyvistä teemoista.

Voit seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa (FacebookInstagram ja Twitter), jonne erityisesti kesäkaudella päivitämme museoidemme oman toiminnan lisäksi nostoja paikallismuseoiden toiminnasta. 

Etelä-Karjalan paikallismuseot kartalla

Etelä-Karjalan alueella toimii reilut parikymmentä paikallismuseota. Voit tutkia museoiden sijaintia ja tietoja kartalta. Kaikissa alueen paikallismuseoissa ei käy Museokortti.

Klikkaa tästä kartalle!
Etelä-Karjalan alueella sijaitsevia talomuseoita ulkoa kuvattuna.

Etelä-Karjalan paikallismuseoiden kesä käynnistyy uusien näyttelyiden ja tapahtumien merkeissä

Lue lisää

Hankeavustukset paikallismuseoille

Museovirasto

Museovirasto myöntää harkinnanvaraisia avustuksia paikallismuseoiden esineistön sähköiseen luettelointiin, kokoelmien säilymisen edistämiseen, museorakennusten kunnostukseen, näyttelyiden uusimiseen sekä kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyvien asiakaslähtöisten palveluiden kehittämiseen.