Suosikit

Lappeenrannan arkkitehtuuriohjelma

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Lappeenrannan arkkitehtuuriohjelman 29.10.2007.

Arkkitehtuuriohjelman tavoitteina ovat rakentamisen laadun nostaminen sekä kaupunkiympäristön rakentamisen ja ylläpidon ohjaaminen paikalliset erityispiirteet huomioiden. Tavoitteiden saavuttamiseksi kaikkien toimijoiden, kuten viranhaltijoiden, rakentajien ja luottamushenkilöiden tulee sitoutua noudattamaan ohjelmaa. 

Oheisen linkin kautta voit tutustua tarkemmin arkkitehtuuriohjelmaan (aukeaa uuteen välilehteen): Lappeenrannan arkkitehtuuriohjelma

Arkkitehtuuritoimikunta pyysi ohjelman valmistelutyön aikana essee-kirjoituksia eri ammattiryhmien edustajilta. Tavoitteena oli hakea usean tyyppisiä näkökulmia Lappeenrannan kaupunkiympäristön identiteetistä. Erityisesti toimikunta toivoi kannanottoja ympäristön erityispiirteistä, sen vahvuuksista ja heikkouksista. Aihetta toivottiin tarkasteltavan kaupungin historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden kannalta sekä osana Kaakkois-Suomea ja Eurooppaa. Esseiden kirjoittajiksi valittiin Eija-Hilkka Anttila, Aimo Vuorinen, Mikko Heikkilä ja Topiantti Äikäs. Alla olevista linkeistä pääset lukemaan esseitä. 

Eija-Hilkka Anttila: Itäisen uneksunnan voimaa etsimässä

Mikko Heikkilä: Yhdeksän ajatusta arkkitehtuurista ja Lappeenrannasta

Aimo Vuorinen: Historiallinen läpivalaisu

Topiantti Äikäs: Lappeenranta 5-11