Suosikit

Kouluruokailu

Kouluruoka valmistetaan Lauritsalan aluekeittiössä, joka sijaitsee koulun yhteydessä.

 

Kouluruokailu on olennainen osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää. Sen ravitsemuksellinen merkitys oppilaan hyvinvoinnin, terveyden ja työtehon tärkeänä ylläpitäjänä on merkittävä.

 

Kouluruoka on suomalaista perusruokaa, johon tuodaan vaihtelua uusilla mauilla ja teemoilla. Ateriat ovat terveellisiä, turvallisia, täysipainoisia, vaihtelevia ja monipuolisia. Jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta.

 

Kouluissa tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta.

 

Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti.

 

Lappeenrannan kouluissa tarjotaan kaksi ateriavaihtoehtoa. Kolmesti viikossa tarjottava vaihtoehto on ollut jo useamman vuoden ajan kasvisruokaa.

 

Erityisruokavaliot ja niihin tulevat muutokset tulee ilmoittaa Lauritsalan aluekeittiöön sähköpostitse lauritsalan.aluekeittio(at)saimaantukipalvelut.fi joka syksy ja välittömästi, kun niihin tulee muutoksia. Erityisruokavaliolomake löytyy Wilman etusivun linkeistä.