Suosikit

Lukuseikkailu Saimaalla

Uusi lukudiplomi vie lukuseikkailuun Saimaalla

Lukudiplomit ovat täysin uudistuneet! Uusi lukudiplomi on nimeltään Lukuseikkailu Saimaalla.

Lukuseikkailun pohjana toimivat kartta ja passi ovat kaikille, esikoulusta kuudenteen luokkaan asti, samat. Vaihtelua lukuseikkailuun tuo eri vuosiluokilla valitut kirjat. Karttapohjalla voi liikkua haluamassaan järjestyksessä. 

Lukupassin tehtävät ovat kevyitä ja helppoja, jotta jokainen voi niistä suoriutua. Opettajana oman innokkuuden mukaan kokonaisuuksiin voi luoda lisää materiaalia. Lukuseikkailua voi suorittaa yhdessä luokan kanssa koko lukuvuoden ajan. Yhdessä luetuista kirjoista voi keskustella. Tämä lisää lukuintoa.

Lukuseikkailussa pääsee tutustumaan erilaisiin kirjoihin ja teksteihin. Lappeenrannan kaupunginkirjastossa on koottu kirjalista, josta voi etsiä lukuvinkkejä. Luettavaa kirjaa ei kuitenkaan tarvitse valita listalta. Lukuseikkailija voi lukea mitä haluaa, itseään kiinnostavan kirjan. Tärkeintä on, että jokainen lukee! Kirjaston väki auttaa mielellään sopivien ja kiinnostavien kirjojen löytämisessä.

Lukuvuoden päätteeksi opettaja jakaa lukuseikkailijoille kunniakirjat. Kunniakirja on vuosittain erilainen. Onnistunutta lukumatkaa on myös mukava juhlia lukuvuoden päätteeksi yhdessä, vaikka luokkajuhlien muodossa.

Huimaa lukuseikkailua ja lukemisen iloa!

Lukuseikkailu Saimaalla lukuvinkit

Pääset tästä katsomaan lukuvinkkejä sekä löydät tulostettavan version vinkeistä.

Lukuvinkkeihin