Suosikit

Sovelletun liikunnan tuntikuvaukset

Lasten ja nuorten ryhmät

Sovellettu musiikkiliikunta, 45 min

Tanssillinen tunti, joka on suunnattu yli 13-vuotiaille omatoimisesti liikkuville kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Tunnilla tehdään erilaisia liikkumis- ja tasapainoharjoituksia, sekä opetellaan koreografioita ohjaajan johdolla.
Kausimaksu 33€

Lasten sovellettu uinti, uintiaika 40 min

Uintikerhossa opetellaan uinnin alkeita ja edetään jokaisen lapsen taitojen mukaan. Alaikäraja on 5 vuotta. Lapsella tulee olla oma avustaja mukana altaalla.
Nuorten uintiryhmä on jatkoryhmä jo aiemmin lasten uintiryhmässä mukana olleille. Ryhmään voi osallistua halutessaan ilman aikuista,

Kausimaksu 77€, sis. uintimaksut

Erityisperhesirkus, 45 min

Tunnilla tehdään lapsen ehdoilla soveltavaa sirkusta eri välineitä hyödyntäen. Akrobatiaharjoitteita voidaan tehdä yhdessä perheen kanssa, liikkeet ovat sovellettavissa kaikille. Sirkustunti koostuu alkulämmittelystä, taidon opettelusta ja loppurentoutuksesta. Perhesirkukseen saa osallistua koko perhe, myös erityislapsen sisarukset.

Erityisperhesirkus ryhmä 1 on suunnattu nuoremmille lapsille ja ei vielä sirkusta harrastaneille.
Erityisperhesirkus ryhmä 2 on suunnattu aiemmin sirkusta harrastaneille ja vanhemmille lapsille.

Kausimaksu 55€ / 1. lapsi, 33€ / 2. lapsi, 33€/ 3, lapsi, ...

 

Nuorten ja aikuisten ryhmät

Kuntosaliryhmät

Kehitysvammaisten kuntosali, 60 min

Ryhmät Joutsenohallilla ja Kahilanniemessä. Nuorille ja aikuisille suunnatut kuntosaliryhmät, joissa tehdään lihasvoimaa ja tasapainoa kehittävää kuntosaliharjoittelua. Ohjaajina toimivat Joutsenon ja Lappeenrannan Kehitysvammaisten Tuen vertaisohjaajat. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua.
Ryhmät ovat maksuttomia.

Sovellettu kuntosaliopastus, 60 min

Kuntosalivuoro on suunnattu kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille henkilöille, joiden on haastava osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin ja joiden liikunta vaatii soveltamista. Kuntosaliopastuksessa saat neuvoja kuntosaliharjoitteluun ja sen soveltamiseen juuri sinulle sopivaksi ja pääset jatkamaan harjoittelua rauhallisella kuntosalivuorolla. Ohjaaja on paikalla kuukauden ensimmäisenä tiistaina.  Ei ilmoittautumista, mutta voit halutessasi ottaa yhteyttä ohjaajaan ja sopia opastuksen myös toiselle viikolle, p. 0400 157 514.
Kuntosalimaksu tai erityisryhmien kuntosalikortti.

Sovellettu kiertoharjoittelu, 60 min

Ryhmä on suunnattu liikuntarajoitteisille ja henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Monipuolista ohjattua lihaskuntosarjoittelua kuntosalilla. Tunnilla harjoitetaan myös tasapainoa ja kehonhallintaa eri välineiden avulla. Harjoitteet sovelletaan kaikille sopiviksi. Avustusta tarvitsevilla henkilöillä tulee olla oma avustaja mukana.
Kausimaksu 33€

Mielenterveysryhmän kuntosali, 60 min

Liikuntaryhmässä tehdään kiertoharjoittelua kuntosalilaitteilla, sekä jumppaillaan keppien ja muiden välineiden kanssa. liikuntakerran lopuksi venytellään.
Kausimaksu 33€

Kehitysvammaisten kiertoharjoittelu, 60 min

Nuorille ja aikuisille suunnattu liikuntaryhmä, jossa alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihasvoimaa ja tasapainoa edistävää kuntosaliharjoittelua musiikin tahdissa. Tunti päätetään venyttelyihin.
Kausimaksu 33€

Sovellettu kuntosali, 60 min

Kuntosalivuoro on suunnattu liikuntarajoitteisille ja henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt.  Liikunnanohjaaja on paikalla antamassa neuvoja oikeisiin ja turvallisiin liikesuorituksiin.
Kausimaksu 33€

 

Vesijumpat

Mielenterveysryhmän vesijumppa, 30 min

Virkistävää ja hauskaa vesiliikuntaa musiikin tahdissa. Lihasjännitys ja kivut vähenevät veden hierovan ja rentouttavan vaikutuksen johdosta. Vesiliikunta sopii hyvin myös nivelvaivaisille. Matalan kynnyksen vesiliikuntaryhmä, johon ei tarvitse ilmoittautua. 
Ohjausmaksu 2,5€/ kerta + uimahallimaksu tai erityisryhmien uintikortti

Kehitysvammaisten vesijumppa, 30 min

Vesijumppa on tarkoitettu omatoimisesti liikkuville nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille. Altaassa tehdään helppoja liikkeitä musiikin tahdissa. Veden kannatus helpottaa liikkumista, mutta samalla vastus lisää liikkeiden tehoa. Vesijumppa on hauskaa, tehokasta ja nivelystävällistä liikuntaa. Kukin osallistuja osallistuu oman toimintakyvyn mukaan. Avustusta tarvitsevilla täytyy olla oma avustaja mukana.
Kausimaksu 33€ + uimahallimaksu tai erityisryhmien uintikortti

Sovellettu vesijumppa, 30 min

Vesijumpparyhmä liikuntarajoitteisille ja erityisryhmiin kuuluville henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Jokainen osallistuu oman toimintakykynsä mukaan. Avustusta tarvitsevilla tulee olla oma avustaja mukana. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
Ohjausmaksu 2,5€/ kerta + uimahallimaksu tai erityisryhmien uintikortti

 

Palloiluryhmät

Sovellettu keilailu, 60 min

Harrastekeilailua kaikille osallistujille sopivaksi soveltaen. Tarvittaessa voit keilauksessa käyttää apuna laitoja tai vierityskourua. 
Osallistumismaksu 4,5€ / kerta

Sovellettu sulkapallo, 90 min

Vuorolla opetellaan sulkapallon tekniikkaa, jota sovelletaan kaikille osallistujille sopivaksi. Harjoitella voi pystypelin lisäksi myös lattialla tai pyörätuolissa istuen. 
Kausimaksu 33€

Istumalentopallo, 90 min

Istumalentopallo on sovellus tavallisesta lentopallosta ja se on tarkoitettu erityisesti henkilöille, joille pystylentopallon pelaaminen on mahdotonta. Laji soveltuu erinomaisesti sellaisille henkilöille, jotka eivät esimerkiksi polvi- tai muiden urheiluvammojen vuoksi pysty harrastamaan pystylentopalloa. 
Kausimaksu 48,50€

Sovellettu sähly, 90 min

Erityistä tukea tarvitseville yli 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille suunnattu sählyryhmä. Kivaa yhdessä tekemistä iloisessa joukossa. Osallistujilla tulee olla oma vakuutus kunnossa.
Kausimaksu 33€

Special Hockey, 90 min

Erityistä tukea tarvitseville yli 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille suunnattu jääkiekkoryhmä. Kivaa yhdessä tekemistä iloisessa joukossa. Osallistujilla tulee olla oma vakuutus kunnossa.
Kausimaksu 33€

 

Tanssi ja kehonhuolto

 Sovellettu kehonhuolto, 45 min

Rauhallinen ja rentouttava kehonhuoltotunti, jossa alkulämmittelyn jälkeen tehdään monipuolisesti helppoja ja tehokkaita liikkeitä. Tunnin liikkeet kehittävät kehon liikkuvuutta, notkeutta ja voimaa. Sovelletussa kehonhuollossa ei ole lattiatason liikkeitä, vaan liikkeet toteutetaan pystyssä ja tuolilla istuen. Liikkeet sovelletaan kaikille osallistujille sopiviksi ja voit osallistua tunnille myös liikkuessasi apuvälineillä. 
Kausimaksu 33€

Sovellettu musiikkiliikunta, 45 min

Tanssillinen tunti, joka on suunnattu yli 13-vuotiaille omatoimisesti liikkuville kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Tunnilla tehdään erilaisia liikkumis- ja tasapainoharjoituksia, sekä opetellaan koreografioita ohjaajan johdolla.
Kausimaksu 33€

Pyörätuolitanssi, 75 min

Ryhmä on suunnattu pyörätuolitanssista kiinnostuneille manuaali- ja sähköpyörätuolin käyttäjille sekä pystytanssijoille. Mukaan voi tulla yksin tai parin kanssa. Avustusta tarvitsevilla osallistujilla tulee olla oma avustaja mukana.
Kausimaksu 48,50€