Suosikit

Kestävän kehityksen tekeminen näkyväksi ympäristötaiteen keinoin

Työmaa-aita, johon lapset ovat maalanneet erilaisia värikkäitä ötököitä.

Kestävät teot näkyväksi ympäristötaiteen keinoin

Mukavaa, kun löysit Kamalan hienoa! - hankkeen nettisivuille. Täällä voit tutustua hankkeen tavoitteisiin ja sen etenemiseen tarkemmin.

Hankkeen avulla tuodaan näkyväksi kaupungin monipuolista kestävän kehityksen eteen tehtyä työtä eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisten ympäristö- ja kaupunkitaideteosten toteuttamista eri puolille Lappeenrantaa. Samalla kaupunkisuunnittelussa kehitetään yhteistä toimintamallia eri toimijoiden kesken, mikä mahdollistaa taiteen tuomisen kaupunkiympäristöön entistä ketterämmin. 

Tutustu näyteikkunoihin sijoitettuihin taidenäyttelyihin

Lähde kävelylle ja nauti taiteesta

Lue lisää

Osallistavaa ympäristötaidetta 

Kaikki lappeenrantalaiset ovat tervetulleita osallistumaan Kamalan hienoon! Voit olla mukana taideteosten tekemisessä tai esimerkiksi niiden ideoinnissa tai kommentoinnissa. Ehkäpä tämän myötä alat myös pohtia omaa suhdettasi ympäristöön.

Jos mieleesi tulee paikkoja, jotka kaipaisivat taidetta ja joissa kaupunki voisi parantaa ympäristön eteen tehtävää toimintaansa, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Taideteokset voivat olla väliaikaisia tai pysyvämpiäkin. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun alareunasta.

Hankkeen aikana syntyneeseen taiteeseen pääset tutustumaan Lappeenrannan kaupungin Instagram-tilillä kaupunkisuunnittelu_lpr sekä tunnisteella #kamalanhienoa.

 

Uusia toimintamalleja

Kamalan hienon! tavoitteena on myös luoda uudenlaisia toimintamalleja Lappeenrannan kaupungin ja sen toimialojen välille, sekä kaupungissa toimivien kolmannen sektorin ja kuvataiteen perusopetusta sekä taiteen ammatillista opetusta tarjoavien toimijoiden kesken. Lappeenrannan kaupungin lisäksi hankkeessa ovat mukana Kaakon taide, Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku, EKKO – Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Lappeenrannan kuvataidekoulu sekä LAB-ammattikorkeakoulu.

Muovisia lusikoita, joissa on eriväristä maalia.

Kestävä kaupunki -ohjelma

Kamalan hienoa! kuului ympäristöministeriön koordinoimaan Kestävä kaupunki -ohjelmaan. Ohjelmalla vauhditetaan kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä yhteistyössä ministeriöiden, kuntien ja muiden kestävän kehityksen toimijoiden kanssa.

Kamalan hienoa! -hanke kesti toukokuun 2023 loppuun saakka.

Ympäristöministeriön logo.

Yhteystiedot

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota meihin rohkeasti yhteyttä

Vuorovakutussuunnittelija Mikko Holm, 040 663 7753 mikko.holm@lappeenranta.fi

Kaavasuunnittelija Elina Moisio, 040 649 5001 elina.moisio@lappeenranta.fi

Tämä sivusto on rakenteilla. Tutustu ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelun verkkosivuihin tämän linkin kautta.