Suosikit

Tiedonhaku

Miten löydän aineistoa?

Kirjaston asiakas- ja tietopalvelu auttavat tiedonhaussa. Voit etsiä aineistoa myös omatoimisesti verkkokirjastossamme: www.heili.finna.fi. Apua oikean hakusanan löytämiseen saat tietopalvelun lisäksi kirjastojen verkkosanastoista:

YSO - yleinen suomalainen ontologia

KAUNO - fiktiivisen aineiston ontologia

Hakusanat syötetään verkkokirjaston etusivun yläreunassa olevaan hakukenttään. Tietopalvelumme opastaa mielellään hakutoiminnon käytössä.

 

Mistä hyllystä löydän haluamani aineiston?

Kirjastoissa on käytössä luokitusjärjestelmä, jonka mukaan kirjat ja muu aineisto on järjestetty hyllyihin. Luokitusjärjestelmään voit tutustua verkossa:

YKL – Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä

Kaunokirjallisuutta järjestetään myös aihepiireittäin. Lappeenrannassa ovat käytössä uskonnollisen kirjallisuuden sekä jännitys-, kauhu-, sota-, erä-, romantiikka-, huumori-, novelli-, fantasia- ja scifi-genret.

 

Tiedonhakuvinkkejä: kirjastot.fi

Kirjastot.fi-sivusto on koonnut ansiokkaan tiedonhaun perussivuston, jolta saa hyvän käsityksen tiedonhaun perusteista, eri kanavista sekä erilaisista tietokannoista.

Tutustu koontiin: www.kirjastot.fi/tiedonhaku.

 

Kirja- ja aineistovinkkejä

Kirjasampo: Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset. Sivustolla on myös lasten ja nuorten kirjavinkkeihin keskittynyt Sivupiiri sekä ruotsinkielinen Boksampo.

Linkki kirjasampo.fi-sivustolle

Risingshadow: Risingshadow on Suomen suurin science fictioniin ja fantasiaan keskittynyt sivusto. Sivusto sisältää tietokannan, jossa on kaikkien suomen kielellä julkaistujen science fiction- ja fantasiakirjojen tiedot.

Linkki risingshadow.fi-sivustolle

Sosiaalinen media: sosiaalisen median kanavat ovat hyvä väylä saada lukuvinkkejä. Esimerkiksi Facebookissa toimii useita kirjallisuusryhmiä ja Instagramissa voi aloittaa kirjavinkkien etsimisen vaikkapa aihetunnisteella #lukeminen.