Suosikit

Wilma

Käytämme Wilma-nimistä, internetin kautta toimivaa ohjelmistoa, johon oppilaille ja huoltajille on omat tunnukset. Wilman tunnus on henkilökohtainen, eikä salasanaa saa antaa kenenkään tietoon. Wilmassa voi lukea koulun tiedotteita, lähettää ja vastaanottaa viestejä koulun ja kodin välillä, tehdä oppilaan poissaoloselvitykset, tarkastella oppilaan lukujärjestystä jne. Toivomme huoltajien ottavan Wilman ahkeraan käyttöön, sillä koulun viestintä ja tiedotus tapahtuu pääsääntöisesti sen kautta.

 

Wilman pikaohje huoltajille

Wilma-tunnukset saa koulusihteeriltä.

Wilman internetosoite on https://lappeenranta.inschool.fi/

Kirjautumisen jälkeen avautuu oma etusivu, jonka vasemmassa reunassa on pikalinkit eri toimintoihin. Lisäksi etusivulla näkyy lukemattomat pikaviestit sekä ajankohtaiset tiedotteet. Oikeassa reunassa on huollettavan nimi, luokka ja ryhmänohjaaja.

 

Wilman toiminnot

Pikaviestit-osiossa lähetetään viestejä opettajille ja huollettavallesi Wilman sisällä. Voit myös keskustella muiden huoltajien kanssa. Viestien lähetys toimii samantyyppisesti kuin sähköpostissa.

Työjärjestys-osiossa näet huollettavasi työjärjestyksen jaksoittain tai lukukausittain.

Suoritukset-osiosta näet aineiden ja kurssien arvosanat.

Poissaolot-osiossa tarkastellaan ja selvitetään oppilaan poissaoloja. Tarkastele poissaoloja - välilehdellä näet poissaolot jaksoittain tai lukukausittain.

Tulosteet-osiosta löydät koulun lomakkeet, oppilaan viimeisimmän todistuksen ym. koulun valitsemia tulosteita.

Palaute-osiossa voit vastata opettajien ja henkilökunnan tekemiin kyselyihin.

Tiedotteet-osiossa voit lukea opettajien ja henkilökunnan julkaisemia tiedotteita.

Opinto-opas -osiosta näet, mitä oppiaineita koulussa voi opiskella ja mitä aiheita milläkin kurssilla / vuosiluokalla käsitellään.

Opettajat-kohdasta näet koulun opettajaluettelon ja muun henkilökunnan. Nimeä klikkaamalla avautuu kyseisen opettajan työjärjestys ja kirjekuoren kuvaa klikkaamalla voit lähettää opettajalle viestin. Sivulta näkyy myös, minkä luokan opettaja / luokanohjaaja tämä opettaja on.

Huoneet-osiossa on lueteltuna koulun opetustilat ja niiden työjärjestykset jaksoittain.

Henkilötiedot-osiossa voit päivittää esim. osoitteesi ja puhelinnumerosi. Sivulla voi olla muitakin lomakkeita, joiden avulla voit päivittää oppilasta koskevia tietoja.

Salasanan vaihto -osiossa voit vaihtaa oman Wilma-salasanan.

Jos salasana on unohtunut, pyydä uutta suoraan koululta. Jos huoltajat tarvitsevat eri tunnukset, on koululta saatavissa avainkoodi, jolla ko. tunnukset on muodostettavissa.

 

Tietoturva Wilmassa

Wilman ja käyttäjän internetselaimen välinen liikenne on suojattu SSL -salauksella.

Wilman ja selaimen välinen yhteys on salattu, kun osoiterivillä Wilman osoitteen alkuosa on "https".