Suosikit

Liikkumisen strategiat

Lappeenrannan liikkumisohjelmat linjaavat vuosittaisia suunnitelmia ja tekemisen painopisteitä päätöksenteossa. Ohjelmien tarkoituksena on lisätä kaupunkilaisten liikkumista, aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä. Liikuntavaikutusten arviointi kaikessa suunnittelussa ja päätöksenteossa on kaupungin keskeisiä keinoja edistää näitä ohjelmia.

Lappeenrannan liikkumisohjelma 2025 luotiin lähtölaukaukseksi kohti aktiivisempaa liikuntakulttuuria vuonna 2019. Liikkumisohjelma toteutettiin yhteistyössä asukkaiden ja seuraväen kanssa.

Liikuntaolosuhteiden kehittämissuunnitelma täydentää liikkumisohjelmaa tavoitteenaan luoda suuntaviivat Lappeenrannan kaupungin liikuntaolosuhteiden kehittämistyölle vuosina 2021–2026. Suunnitelman laatimisessa on kuultu liikuntaolosuhteiden eri käyttäjiä sekä osallistettu kaupunkiorganisaatiota poikkihallinnollisesti. Ohjelman halutaan toimivan kehitysnäkymänä sekä suunnitelmadokumenttina, jonka myös kuntalaiset ja paikallistoimijat voisivat mahdollisimman laajasti kokea omakseen.

Myös soveltavan liikunnan kehittämissuunnitelma täydentää Lappeenrannan kaupungin liikkumisohjelmaa. Suunnitelmassa kiinnitetään erityishuomiota soveltavan liikunnan asiakasryhmiin.

Ohjelmat on luettavissa kokonaisuudessaan ja tulostettavassa muodossa alla.

Tiedoston nimi Tiedoston tyyppi Muutettu
Tulostettava A4-julkaisu - Lappeenrannan liikkumisohjelma 2025.pdf .pdf 22.4.2022