Suosikit

Kulttuurin unelmavuosi 2024

Värikkäisiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä piirissä Halkosaaressa, taustalla Lappeenrannan satama.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi on kulttuurin monimuotoisuutta juhliva yhdessä tekemisen vuosi. Se nostaa esille paikallisia taiteentekijöitä ja kulttuuritoimijoita ja kannustaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin. Teemavuosi vahvistaa kulttuuria elinkeinona ja luo pohjaa tapahtuma-alan kasvulle. Kulttuuri lisää hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuodesta tehdään kaupunkilaisten näköinen - lappeenrantalaisten unelmia on kartoitettu kesästä 2022 lähtien ja ne otetaan huomioon unelmavuoden suunnittelussa. Unelmavuosi starttaa talvitapahtumalla tammi-helmikuun vaihteessa ja päättäjäiset tuovat valoa marraskuun loppuun. Vuoden varrella taide yllättää ja osallistaa kaupunkilaisia kulttuuritupsahdusten merkeissä.

Vuoteen 2024 ajoittuvat myös Lappeenrannan kaupungin 375-vuotissyntymäpäivä, jota juhlitaan elokuussa sekä ruokakulttuuria juhlistava Saimaa Region of Gastronomy merkkivuosi. Kulttuurin unelmavuosi 2024 tekee yhteistyötä näiden juhlavuosien kanssa.

Yhteyshenkilöt

Hankekoordinaattori Nelly Hakkarainen, puh. 040 844 0252, nelly.hakkarainen@lappeenranta.fi

Hankekoordinaattori Anni Pellikka, puh. 040 559 0710, anni.pellikka@lappeenranta.fi 

Hanketiedot kehittämishankkeiden verkkosivulla.