Kouluruokailu
Kouluruoka valmistetaan Joutsenon koulun kiettiössä, josta ruoka kuljetetaan Nuijamaan koululle.
Kouluruokailu on olennainen osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää. Sen ravitsemuksellinen merkitys oppilaan hyvinvoinnin, terveyden ja työtehon tärkeänä ylläpitäjänä on merkittävä.
Kouluruoka on suomalaista perusruokaa, johon tuodaan vaihtelua uusilla mauilla ja teemoilla. Ateriat ovat terveellisiä, turvallisia, täysipainoisia, vaihtelevia ja monipuolisia. Jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta.
Kouluissa tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti.
Lappeenrannan kouluissa tarjotaan kaksi ateriavaihtoehtoa päivittäin.
Erityisruokavaliot ja niihin tulevat muutokset tulee ilmoittaa suoraan koulun keittiöön, josta laitoshuoltaja ilmoittaa ne eteenpäin keittiölle.