Suosikit

Kimpisen lukio

Sähköinen asiointi ja yhteystiedot

Tervetuloa Kimpisen lukion kakkosten vanhempainiltaan keskiviikkona 17.4.2024.

Illan teemana on ylioppilastutkinto ja siihen valmistautuminen sekä muut lukiolaisen elämässä ajankohtaiset asiat.

Yhteinen osuus alkaa klo 17.30 lukion yläsalissa, jonka jälkeen siirrytään luokkiin jatkamaan keskustelua. Mukana illassa ovat ryhmänohjaajat, opinto-ohjaajat, erityisopettaja ja rehtori.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kevään 2024 lakkiaisia juhlitaan Lappeenranta-salissa lauantaina 1. kesäkuuta klo 13 alkaen. 

Kevään 2024 ylioppilastutkinnon tulokset lähetetään lukioille tiistaina 14. toukokuuta. Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi Oma Opintopolku -verkkopalvelussa keskiviikkona 15. toukokuuta.

Lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin kevätjuhlaa vietetään lukion yläsalissa lauantaina 1. kesäkuuta kello 10.

Haku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin kuten lukioon päättyi 19. maaliskuuta. Valintatulokset julkaistaan aikaisintaan torstaina 13. kesäkuuta. Lukioon valittujen tulee ottaa opiskelupaikkansa vastaan viimeistään 27. kesäkuuta.

Eksoten opiskeluhuollon palvelut esittelevät laajaa tarjontaansa videolla. Löydät videon tämän linkin takaa.

Opiskelija katsoo kaukoputkella. Toiset tekevät fysiikan tehtäviä taustalla.

 

Tulevaisuus opiskelee meillä 

Kimpisen lukio on laadukas yleislukio Lappeenrannan keskustan ytimessä, aivan vesitornin kupeessa. Kimpisessä opiskelijoiden hyvinvointi on koko kouluyhteisön tavoitteena.

Kimpisen lukion opiskelijat, opettajat ja henkilökunta arvostavat hyviä perinteitä ja innostuvat uusista tuulista. Kimpisessä opiskelija voi haastaa itseään turvallisessa ympäristössä: kaikessa ei tarvitse aina onnistua, mutta kokeilemalla uusia asioita voittaa aina.

Kimpisen lukio dronesta kuvattuna.

 

Hyvällä huomisella on lukionsa

Kimpisen lukiossa opiskelijoiden hyvinvointi on yksi toimintamme kulmakivistä. Me kaikki – lukiolaiset, tutorit, opettajat, koulun henkilökunta ja opiskeluhuollon ammattilaiset – tuemme jokaisen opiskelijamme lukiotaivalta. Uskomme siihen, että hyvinvoiva opiskelija oppii parhaiten.

Oppimisen ja oman polun hahmottamiseksi autamme opiskelijoitamme valitsemaan kursseja, jotka tukevat heidän tulevaisuuden haaveitaan. Kun opiskelijat pääsevät vaikuttamaan oppimiseensa ja kokemaan onnistumisia yhdessä muiden kanssa, he jaksavat tehdä töitä opintojensa eteen ja saavuttavat omat tavoitteensa.

Kimpisen lukion painopistealueet

Lisätietoa lukio-opinnoista

Hyvin tiedetty on puoliksi tiedettä. Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja.

Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja

Lue lisää
Uniori. Lappeenranta Junior University.

Uniori

Lappeenranta Junior University

Lue lisää

Kimpisen lukio Instagramissa

...
Instagram 23.4.2024
Englantia, yhteiskuntaoppia ja maantiedettä yhdistävällä Tiedelinjan opintojaksolla Globaalit markkinat saimme vieraaksi kummiyrityksemme OP Etelä-Karjalan sijoituspäällikkö Anu Heikkisen. Anu esitteli meille esimerkiksi vastuullisuutta yritystoiminnan ja sijoittamisen näkökulmasta sekä kansainvälisen talouden heijastumista globaaleille sijoitusmarkkinoille. Kiitos vierailusta! opetelakarjala tiedelinjalpr #kimpisenlukio #tieteilijättietää
Kimpisen lukio
...
Instagram 21.4.2024
Erasmus-projekti Schwäbisch Hallin kanssa on tältä osin saatu päätökseen ja Kimpisen porukka selvitti paluumatkan ongelmitta Frankfurtin suurkentän ruuhkista ja Suomen lumituiskusta huolimatta! Kera uusien kokemuksien ja muistojen oli mukava palata kotiin. 😊 Kiitos vielä Saksaan opettajille viikon järjestelyistä ja kaikille perheille hyvästä yhteistyöstä! lappeenrantafi #kimpisenlukio #kansainvälinenkimpinen #erasmus #plussaaerasmusplussasta #ophrahoittaahanketta #tuleniinymmärrät
Kimpisen lukio
...
Instagram 19.4.2024
Erasmus-vaihdon viimeistä kokonaista päivää vietettiin ruuanlaiton merkeissä. Aamulla kokoonnuimme aamiaiselle ja päivä päättyi koulun kotitalousluokassa valmistettuihin Maultaschen dumplineihin. Sää Schwäbisch Hallissa on lähes yhtä huono kuin Suomessa. #kimpisenlukio #tuleniinymmärrät #kansainvälinenkimpinen #erasmus #plussaaerasmusplussasta #ophrahoittaahanketta
Kimpisen lukio
...
Instagram 19.4.2024
🇪🇺YH03-ryhmä sai kutsun seuraamaan mielenkiintoista EU-vaalipaneelia, jossa käsiteltiin myös Elinkeinoelämän keskusliiton esitystä itäisen Suomen kehittämiseksi. Kiitos lukiolaisyleisön huomioimisesta kaikille järjestäjille ja panelisteille, jotka tässä tilaisuusessa äänestivät yksimielisesti EU-tuen jatkamisesta Ukrainalle. Onnea vaalityöhön jokaiselle! 🇪🇺Yleisö kuuli ehdokkailta hyviä kiteytyksiä EU:n merkityksestä, kuten, että EU tarkoittaa vapautta ja mahdollisuuksia. Nuoria kannustettiin lisäksi uskomaan siihen valtaan, mitä äänestämällä ja muulla vaikuttamisella voi itse käyttää! Kesäkuun vaalit lähestyvätkin jo kovaa vauhtia! #yh03 #yhteiskuntaoppi #vaikuttaminen #epaskimpinen #epasfinland #euelections2024 #UseYourVote #vaalipaneeli #kimpisenlukio #tuleniinymmärrät epaskimpinen
Kimpisen lukio