Suosikit

Kesämäen koulu

Kesämäen koulu on noin 800 oppilaan yhtenäiskoulu. Koulussamme opiskelee oppilaita ensimmäisestä yhdeksänteen luokkaan.

Luokat 1–5 sijaitsevat koulun Lavolankadun yksikössä, kaupungin keskustan liepeillä olevalla luonnonmukaisella tontilla. Koulu koostuu viidestä rakennuksesta, jotka muodostavat aikaansa edustavan arkkitehtonisen rakennuskokonaisuuden, jota on aikojen saatossa peruskorjattu nykyaikaisen koulun tarpeisiin. Samassa pihapiirissä sijaitsevat myös päiväkoti ja Itä-Suomen koulun Lappeenrannan yksikkö.

Luokat 6–9 sijaitsevat tien toisella puolella Kapteeninkadun yksikössä. Alkuperäinen rakennus on vuodelta 1957, mutta täysin uusittu ja peruskorjattu koulurakennus on otettu käyttöön syksyllä 2021.

Lappeenrannan kaupungin englanninkieliset luokat opiskelevat Kesämäen koulussa. Koulu on myös yksi Suomen olympiakomitean hyväksymistä virallisista urheiluyläkouluista, jossa on urheiluluokat. Yleisopetuksen luokkien lisäksi koulussa on erityisopetuksen opetusryhmiä ja joustavan perusopetuksen JOPO-luokka, joissa oppilaat opiskelevat yksilöllistettyjen opetussuunnitelmien pohjalta.

Koulumme on iloinen, sporttinen, kansainvälinen ja oppilaita osallistava koulu. Pitkällä välitunnilla voi nähdä jalkapallo- ja sählymatseja koulun omalla urheilukentällä ja pihakaukaloissa tai oppilaiden järjestämää kahvilatoimintaa, bake salea. Käytävillä voi kuulla keskusteluja eri kielillä, erityisesti englanniksi. Opettajat ja oppilaat suunnittelevat yhdessä muun muassa erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä, jotka tuovat vaihtelua arkiseen työskentelyyn. Käytännön koulutyössä Kesämäen koulussa arvostetaan hyviä tapoja ja fiksua käyttäytymistä. Koulumme uuden opetussuunnitelman mukaan oppilaita ohjataan oivaltamaan itse ja yhdessä. Kaupungin keskusta on lähellä, mikä mahdollistaa yhteistyön ympärillä olevien tahojen kanssa ja keskustan liikuntapaikkojen käytön.

Kesämäen koulu Instagramissa

...
Instagram 15.3.2023
Tänään koulussamme on järjestetty nuorten vaalit. Oppilaat ovat voineet käydä äänestämässä Kielikujalla. Äänestysaikaa on klo 13:30 asti. 21.3. julkaistaan Ylen kanavilla, millainen olisi nuorten valitsema eduskunta.
Kesämäen koulu
...
Instagram 14.3.2023
Värien kirjoa 8gk kemian tunnilla. #punakaali
Kesämäen koulu
...
Instagram 13.3.2023
Vesipelastustaitoja opettelemassa tänään 9AB ja 9GK. Kuvassa opettajat Helly ja Hen. 🛟🚣
Kesämäen koulu
...
Instagram 13.3.2023
8D ja happo-emäsindikaattorit 👩 🔬👨 🔬
Kesämäen koulu
...
Instagram 9.3.2023
Kasiluokkalaiset LUTilla Uniorissa 🤩
Kesämäen koulu
...
Instagram 24.2.2023
Tänään vietettiin talviliikuntapäivää erilaisten aktiviteettien parissa. Osa kävi mm. avannossa ja saunomassa Myllysaaressa.
Kesämäen koulu
...
Instagram 17.2.2023
Helmikuun lukuhaaste on otettu tosissaan ja skaba käy kuumana luokkien välillä. 💪 Vielä on reilusti aikaa lukea vaikka ja mitä, koska myös hiihtolomalukemiset lasketaan mukaan. Käy kodin kirjahyllyllä tai kirjastossa tai kysy vaikka äikänopeltasi koululta kirjaa lainaksi. 📖
Kesämäen koulu
...
Instagram 13.2.2023
Huomenna 14.2. vietetään ystävänpäivää. Koulun aulassa on postilaatikko, johon voit käydä tämän päivän aikana laittamassa terveiset kaverille. Terveiset jaetaan ystävänpäivänä.
Kesämäen koulu
...
Instagram 9.2.2023
Tuttuja kasvoja kävi koululla tänään karkkia heittämässä. 🍬🍭 #penkkarit #abit #penkkarit2023
Kesämäen koulu
...
Instagram 7.2.2023
Tänään kesätyöinfo nuorille ala-aulassa klo 13 asti.
Kesämäen koulu
...
Instagram 6.2.2023
Tänään järjestettiin 8.luokkalaisille Uniori kick-off. 8.luokkalaiset tulevat vierailemaan yliopistolla maaliskuussa erilaisissa työpajoissa.
Kesämäen koulu
...
Instagram 3.2.2023
Tänään juhlittiin Kesämäen menestystä Taitaja9-kisoissa. #voittotuli
Kesämäen koulu
...
Instagram 26.1.2023
Koulukuvaus📷
Kesämäen koulu
...
Instagram 17.1.2023
Opettajatkin kouluttautuvat välillä, jotta osaamme entistä paremmin tukea teitä nuoria vaikkapa tunne- ja vuorovaikutusasioissa. #tunnejavuorovaikutustaidot
Kesämäen koulu
...
Instagram 10.1.2023
9A yrityskylävoittajat. Tiimi 3.
Kesämäen koulu
...
Instagram 23.12.2022
Kesämäen koulun joulukalenterin luukku nro 24 avautui juuri... Hyvää joulua! Luukun näet livenä Kapteenin kadulta.
Kesämäen koulu
...
Instagram 22.12.2022
Lukukausi päättyi pitkästä aikaa juhlaan koulun juhlasalissa. Hyvää lomaa kaikille. 🎅
Kesämäen koulu