Kuva-arkistopalvelut
Kaipaatko kuvia lapsuutesi Lappeenrannasta tai muualta Etelä-Karjalasta? Tiedätkö miltä näytti 1930-luvun Viipurissa tai Karjalankannaksella?
Lappeenrannan museoiden kuva-arkistossa on yli 180 000 valokuvaa. Kuva-arkisto tallentaa Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan maakunnan sekä sotaa edeltävän Viipurin ja Karjalankannaksen alueen kuvallista kulttuuriperintöä kuten valokuva- ja postikorttiaineistoja. Museo välittää kuvia niin yksityisille ihmisille, yhdistyksille, tutkijoille, julkaisuihin, markkinointiin kuin tiedotusvälineillekin.
Kuvakokoelmiamme voi selata helpoiten Finna-palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 17 000 valokuvaa. Verkossa julkaistuja valokuvia voi pääsääntöisesti ladata ja käyttää vapaasti, kunhan muistaa mainita museon sekä kuvaajan nimen. Finnan kautta voit myös antaa palautetta tai lisätietoa yksittäisiin valokuviin liittyen tai tehdä kuvatilauksen.
Jos et löydä Finnasta etsimääsi, Lappeenrannan museoiden kuva-arkistoon voi myös tulla tutustumaan paikan päälle siitä erikseen sopimalla. Kuva-arkisto palvelee Lappeenrannan museoiden toimistorakennuksessa, osoitteessa Kristiinankatu 9.
Toimintaohje
Museon kuva-arkiston asiakaspalvelutila on avoinna virka-aikana sopimuksen mukaan. Asiakkaita pyydetään aina ottamaan etukäteen yhteyttä ajanvarausta varten.
Maksullisuuden tiedot
Kuva-arkiston tarjoamat palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Voit tutustua museon kokoelmiin maksutta sekä Finnassa että paikan päällä tai saada neuvontaa valokuviin liittyen.
Maksullisia palveluita ovat laajat tiedonhaut jotka edellyttävät tutkimusta sekä painokelpoisten kuvien toimittaminen asiakkaalle. Museon kuvapalveluhinnasto löytyy museon nettisivuilta.
Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.
Palvelun tausta ja lainsäädäntö
Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.
Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.