Suosikit

Tietoa Lappeenrannasta

Suomen ilmastopääkaupunki Lappeenranta on kestävän huomisen koti.

Suomen ilmastopääkaupungissa kaikki on lähellä arjen laadukkaista palveluista aina Saimaan elämyksiin. Lappeenrannassa ihmiset kohdataan yksilöinä, ja toimiin ryhdytään yhteisön voimin. Kestävän huomisen tekijöinä ovat lapsiystävällisyys, ainutlaatuinen tiedekasvatus, yrittäjälähtöisyys sekä uteliaat korkeakoulut LUT ja LAB.

Lappeenranta on kulkenut pitkän matkan keskiaikaisesta markkinapaikasta ekologisen ajattelun suunnannäyttäjäksi. Lappeen pitäjä perustettiin jo 1300-luvulla ja sen Kauskilassa sijaitseva kalmisto on tunnettu muinaisjäänne. Jo tuolloin asutus alkoi keskittyä Linnoituksenniemeen, johon itse kaupunki perustettiin vuonna 1649 Pietari Brahen ja kuningatar Kristiinan aikana. 

Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Lappeenranta on ollut idän ja lännen taistelupaikka vuosisatoja, mutta rohkeudella ja sitkeydellä se on tänä päivänä yksi itäisen Suomen vanhimpia kaupunkeja ja onnistunut paitsi säilyttämään ainutlaatuisen Saimaan aarteet, myös jalostamaan niitä yhteiseksi hyväksi ja luomaan uutta osaamista ja hyvinvointia.

Uusi ja vanha sopusoinnussa

Tänään Lappeenranta on moderni kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki, jonka kehitystä ohjataan ympäristöystävällisillä arvoilla ja teoilla.  Historia on kuitenkin aina läsnä Lappeenrannassa, onhan kaupunki kasvanut Saimaan pohjukkaan, ja vuosisatoja palvellut satama sijaitsee aivan keskikaupungin tuntumassa, kaupunginlahdella.

Linnoitus valleineen, Kulttuuritila Nuijamies, Lappeen Marian kirkko, Kasino, kylpylä, kaupunginlahti ja ydinkeskusta muodostavat ainutlaatuisen historiallisen kokonaisuuden, joka sulautuu moderniin rakennuskantaan. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanhat rakennukset, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden.

Palveluiden kaupunki

Lappeenrannassa voi luottaa siihen, että laadukkaat peruspalvelut ovat kaikkien käytössä ja helposti saavutettavissa. Voidaankin sanoa, että lappeenrantalaisten kelloissa on enemmän tunteja, sillä kaikki on lähellä: Luonto, koulut, terveydenhuolto, kulttuuri ja muut laadukkaan arjen peruspalvelut.

Lapset ja nuoret kasvavat ja rakentavat omaa käsitystään maailmasta kaupungin turvallisissa ja muuntautumiskykyisissä oppimisympäristöissä. Lappeenranta Junior University viitoittaa jatkamaan oppimispolkua Skinnarilan kampuksen korkeakouluissa, jotka tuottavat ideavirtaa ja osaamista elinkeinoelämän tarpeisiin. Laaja ja monipuolinen liikuntapaikkaverkosto puolestaan houkuttelee ottamaan aktiivisen elämäntavan osaksi arkea. Lappeenrannassa järjestetään ympäri vuoden paljon kulttuuri- ja muita tapahtumia. Kaupunginteatteri toimii keskustan kauppakeskuksessa ja orkesterin konsertit pidetään Lappeenranta-salissa aivan kaupungin keskustassa. 

Lappeenrannassa ihminen kohdataan yksilönä, mutta toimintaan ryhdytään yhteisönä. Lapsiystävällisessä kaupungissa on vahva yhdessä tekemisen kulttuuri, sillä niin lapset, nuoret, aikuiset kuin paikalliset toimijat ja yrittäjätkin osallistuvat kaikki yhteisen kodin ja tulevaisuuden rakentamiseen.  Kestävästi ja luontoa säästäen.