Suosikit

Yrityksille

Nuori mies selaa puhelinta työpöydän ääressä

Lappeenranta on hyvä paikka yritykselle: suunnitteletpa sitten uuden yrityksen perustamista, olemassa olevan laajentamista, sukupolven vaihdosta tai vaikkapa kansainvälistymistä. 

Tältä sivulta löytyy vastaukset ja yhteystahot useimpiin kysymyksiin ja mikäli kysyttävää jää, laita viesti osoitteeseen: wirma@lappeenranta.fi ja palaamme asiaan nopeasti. 

Aloittavan yrityksen palvelut

Lappeenrannan kaupunki auttaa yritysen perustamista suunnittelevia ja yritystoiminnan alkutaipaleella olevia eri tavoin. Tarjoamme mm. Wirma yrityspalveluiden kautta laatusertifioitua perustamisneuvontaa sekä autamme esimerkiksi liikeidean jalostamisessa sekä toimitilojen löytämisessä. 

Lue lisää ja ota yhteyttä meihin!

Mies ja nainen keskustelevat toimistossa.

Toimivan yrityksen palvelut, verkostot

Lappeenrannan kaupunki tarjoaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa kattavasti palveluita yritystoiminnan eri vaiheessa oleville yrittäjille ja yrityksille.

Verkostoja: 

Kumppanit:

  • goSaimaa - Etelä-Karjalan matkailumarkkinointi- ja kehitysyhtiö. Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, jonka tehtävänä on edistää Etelä-Karjalan matkailua markkinoimalla maakunnan matkailupalvelutuottajien monipuolista tuotevalikoimaa.
Nainen pitää esitystä yleisölle.

Toimitilat

Lappeenrannan kaupunki ylläpitää Etelä-Karjalan toimitilapalvelua, josta voit löytää kattavasti vapaita toimitiloja maakunnassamme. Lisäksi Lappeenrannan Yritystila Oy:n omistuksessa on erilaiseen yritystoimintaan soveltuvaa toimitilaa. 

Näkymä kaupungin vesitornista yli erilaisten rakennusten.

Työllisyyteen ja osaajien hankintaan liittyvät palvelut

Lappeenrannan kaupunki tarjoaa jatkuvasti avoimia työpaikkoja, jotka löydät täältä: 

Avoimet työpaikat kaupungilla 

Alueen TE-palveuiden avoimet työpaikat löytyvät täältä. Samassa paikassa voi myös etsiä työvoimaa. 

Lappeenrannan yrityspalvelut auttavat työvoiman hankinnassa

Työmarkkinatori

Työllisyyden edistämistoimet kaupungissa

Nainen ja mies tietokoneiden ääressä neuvottelemassa.

Ovi oppilaitoksiin: Sampo, LAB ja LUT

Lappeenranta on koulutuksen kaupunki: Saimaan ammattioppilaitos Sampo, LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT-yliopisto valmistavat osaajia yritysten käyttöön ja räätälöivät koulutuspolkuja tarpeen mukaan.

Lisää:

Saimaan ammattioppilaitos Sampo

LAB-ammattikorkeakoulu

LUT-yliopisto

Maaseutuyritysten palvelut

Etelä-Karjalan maaseututoimi hoitaa kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle laissa säädetyt tehtävät Etelä-Karjalan maakunnassa. Maaseututoimen isäntäkuntana toimii Lappeenrannan kaupunki.  Toimialueena ovat Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat.

Maaseututoimi

Yritysasioissa auttaa  Lappeenrannan yrityspavelut 

kolme naista keskustelee pöydän ääressä,  tietokoneesta näkyy osa.

Eräät ympäristönsuojeluun liittyvät toiminnot edellyttävät joko ilmoituksen tekemistä tai luvan hakemista asianomaiselta viranomaiselta. Luvanvaraista toimintaa ei saa aloittaa ennen luvan myöntämistä. Ilmoituksen perusteella viranomainen tekee asiasta riippuen joko päätöksen tai antaa ilmoituksen tekijälle todistuksen ilmoituksen käsittelystä.  Luvanvaraisia toimintoja ovat mm. maa-ainesten ottaminen ja ympäristöluvanvaraisten laitosten toiminta sekä melua ja tärinää aiheuttavat toiminnat.

Ympäristöluvat 

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, johon kuuluu Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Savitaipale ja Taipalsaari hoitaa alueellaan elinvarvikevalvontaa, johon kuuluu mm. elintarvikelaissa kunnalle määrätyistä viranomaistehtävistä. Elintarvikeasioita hoitavat terveystarkastajat, hygieenikkoeläinlääkäri sekä terveysvalvonnan johtaja.

Elintarvikevalvonta

Sijoitu Lappeenrantaan

Lappeenrantaan kannattaa tulla sekä käymään että asumaan. Viihtyisä ja vihreä yli 70 000 asukkaan Lappeenranta on yliopistokaupunki täynnä energiaa, rohkeaa ajattelua ja kansainvälistä osaamista. Uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön edelläkävijäkaupunki on Etelä-Karjalan maakuntakeskus, joka sijaitsee vain noin kahden tunnin päässä Helsingistä.

Lappeenranta on iloisen tekemisen ja työteliäiden tekijöiden kaupunki, jossa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia. Opiskelijakaupungin festivaalit, konsertit, urheilu- ja katutapahtumat levittäytyvät kaupungin sykkeestä Saimaan rannalle. 

Asuminen ja tontit

Kasvatus ja koulutus

Vapaat työpaikat

Business South Karelia 

Mitä jos muuttaisit Etelä-Karjalaan? Lisää tietoa asunnoista, tonteista, työpaikoista Lappeenrannassa ja lähikunnissa myös  täällä.

Parhaiten asian tietävät ne, jotka ovat tänne tulleet: 

Lappeenrantaan muuttaneiden tarinoita

Yhteyshenkilösi sijoittautumisasioissa on: katja.jyras@lappeenranta.fi 

Mies katsoo alas kaupunginlahdelle Linnoituksen vallilta.

Alla on koottu lista linkeistä, jotka johtavat yritystoiminnassa olennaiseen kunnallistekniseen päätöksentekoon ja palveluihin. 

Tontteja yritystoimintaan

Kaavoitus

Rakennusluvat

- Tarvittavat asiakirjat lupaa varten 

Infrastruktuuri 

- Yleistä rakentamiseen liittyvää asiaa

 

Kaupunki ostaa / hankinnat

Kaupungin eri toimialojen hankinnat kilpailutetaan voimassa olevien lakien ja säädösten mukaisesti. Julkisia hankintoja ohjaavat syrjimättömyyden, tasapuolisuuden ja avoimuuden periaatteet. Tarjouksensa voi jättää mikä tahansa yritys tai yhteisö, joka täyttää tilaajan ennalta määrittelemät vaatimukset. 

Kaupungin hankinnat, yleisesti 

Lappeenrannan yrityspalveluiden tuki hankitoja suunnittelevalle yritykselle

Hankintakalenteri

käden tietokoneen näppäimistöllä, kaksi muuta tietokonetta pöydällä.

Vaikuta ja osallistu

Lappeenrannan yrityspalvelut järjestää vuosittain yrittäjätapahtuman nimeltä Suunnittelutalkoot, jossa keskitytään eri toimialojen haasteisiin ja toimialan yritysten huomioihin. Keskustelussa esille nousseista ja priorisoiduista osa-alueista valmistellaan toimenpidekokonaisuudet, joita lähdetään viemään aktiivisesti eteenpäin seuraavan vuoden aikana. Seuraa uutisia osoitteessa www.wirma.fi. 

Parhaat ideat esitellään alkuvuodesta Tammistartissa, jossa samalla kerrotaan, mitä kaupunki sitoutuu tekemään yritysten hyväksi kuluvan vuonna.

Tietoa kaupungin taloudesta ja päätöksenteosta: Kaupunki ja päätöksenteko

Asukkaiden vaikutuskanavia: Osallistu vaikuttamistoimintaan kaupungissa 
Sivulla esitellään muun muassa alueraadit ja kylätoimintaa, jos haluat yrityksesi nimissä osallistaa asukkaita. 

 

 

 

kaksi naista pöydän ääressä katsomassa kirjasta.