Suosikit

Lappeenrannan taidemuseo nostaa kulttuurin unelmavuoden kunniaksi esille kokoelmien helmiä

JULKAISTU 11.4.2024, 09.19

Lappeenrannan taidemuseo on aloittanut kaupungin kulttuurin unelmavuoden kunniaksi uuden kokoelmanostojen sarjan, jossa esitellään valikoituja teoksia omasta taidekokoelmasta.

Museot/Taidemuseon kokoelmanosto nro 1 nettisivuille.jpg

Teokset asetetaan taidemuseolle vuorotellen nähtäville. Ensimmäisenä esille on ripustettu Unto Pusan öljymaalaus Kolme sulotarta (1963), joka on nyt esillä museon monitoimitila Muusassa. Lisätyn todellisuuden Arilyn-sovelluksen avulla voi myös kuunnella, kuinka maalauksen sulottaret heräävät henkiin (AR-ohjeet löytyvät teoksen vierestä).

Vuonna 1965 perustetulla Lappeenrannan taidemuseolla ei aluksi ollut omia kokoelmia, toisin kuin taidemuseoilla yleensä. Tämä ensimmäinen kokoelmateos ostettiin museon toisesta näyttelystä, Unto Pusan yksityisnäyttelystä, kahdella tuhannella markalla alkuvuonna 1966. Nykyisin taidemuseon kokoelmiin kuuluu jo noin 3000 teosta!

Unto Pusa (1913–1973) oli viipurilaissyntyinen taidemaalari. Hänen teoksensa aihe periytyy antiikin mytologiasta: taiteilijat ovat kautta aikain toisintaneet sulottaria tai khariitteja, jotka tunnettiin antiikin Kreikassa viehätysvoiman, kauneuden ja hedelmällisyyden jumalattarina. He olivat jumalatar Afroditen seuralaisia. Tässä versiossa sulottaret on tyylitelty Unto Pusalle ominaisesti kubistiseksi sommitelmaksi.

 

Lisätietoja:

Sinikka Myyrä, amanuenssi,

+358 40 526 4120

sinikka.myyra@lappeenranta.fi