Suosikit

Matkaliput ja hinnat

Liput ja vyöhykkeet

Lappeenrannassa on käytössä valtakunnallinen Waltti-lippujärjestelmä. Matkalipun hinta perustuu vyöhykkeisiin, joilla matkustat, sekä asiakasryhmääsi. Asiakasryhmistä seniori perustuu ikään. Opiskelijana voit saada opiskelija-alennusta, jos opintosi ovat tutkintoon tähtääviä, olet päätoiminen opiskelija ja päivität opiskelijastatuksesi vuosittain asiakaspalvelupisteellä. Lue lisää opiskelija-alennuksesta ja sen tarkoista ehdoista Jouko opiskelijalle -sivulta.

Lappeenrannan joukkoliikenteen vyöhykkeet löydät Jouko-reittioppaasta tai vyöhykekartasta (pdf).

Matkakortti ja muut maksutavat

Jouko-matkakortti on edullisin tapa matkustaa.  Jouko-matkakortin hinta on 5 euroa, ja kortille voit ladata valitsemasi määrän arvoa, kausilipun tai sekä arvoa että kausilipun. Voit hankkia uuden Jouko-matkakortin verkkokaupasta, asiakaspalvelupiste Winkistä kaupungintalolta, Joutsenon kirjaston palvelupisteeltä tai Kampuskauppa Aalefista yliopistolta. Jouko-matkakortin lisälataaminen onnistuu myös busseissa, joissa peritään 4 euron latausmaksu.
Jouko-matkakortin ohella voit maksaa matkasi myös pankkikortilla, käteisellä tai ostaa lippusi mobiilisovelluksen kautta.

Kertalippu

Kertalippu on paperinen lippu, jonka voit ostaa bussista kuljettajalta. Maksuvälineeksi kelpaavat käteinen ja pankki- tai luottokortti.
Kertamaksuun sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus maksettujen vyöhykkeiden sisällä.

  1 vyöhyke 2 vyöhykettä 3 vyöhykettä
Aikuinen 3,30 € 6,70 € 9,20 €
Junnu 7–16 vuotta 2,10 € 3,80 € 5,20 €

 

Mobiililippu

Mobiililippuja Lappeenrannan joukkoliikenteeseen voit ostaa IQ Paymentsin PayiQ tickets-sovelluksesta, Matkahuollon Reitit ja liput -sovelluksesta sekä OnniBusin Bussilippukaupasta . Mobiilisovelluksissa myydään 1–3 vyöhykkeen lippuja, jotka ovat voimassa 60 minuuttia ostohetkestä ja PayiQ tickets - sekä Bussilippukauppa-sovelluksissa myydään myös A- ja A–C-vyöhykkeiden päivälippuja. A-vyöhyke kattaa Lappeenrannan keskustaajaman ja A–C-vyöhykkeet koko kaupungin alueen.

Mobiililippujen voimassaolo alkaa ostohetkestä. Näytä mobiililipun QR-koodi lukijalle, kun nouset bussiin.

Sovellusten latausohjeet sekä mobiilippujen hinnat löytyvät palveluntarjoajien sivuilta:

OnniBus, PayiQ ja Reitit ja liput  

Arvolippu

Arvolipun voit ostaa Jouko-matkakortillesi ladatulla arvolla, ja siihen sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus maksettujen vyöhykkeiden sisällä. Viikonloppuisin, arkipyhinä ja lisäksi arkena klo 17.30 jälkeen arvolippujen osalta noudatetaan hiljaisen ajan hintoja, muuna aikana perusmatkan hintoja.
+65 seniorin arvolipulla noudatetaan hiljaisen ajan hinnoittelua myös arkisin klo 9-14.

  1 vyöhyke 2 vyöhykettä 3 vyöhykettä
Aikuinen perusmatka 2,50 € 5,10 € 7,05 €
Aikuinen hiljainen aika 1,85 € 3,85 € 5,40 €
Opiskelija perusmatka 1,65 € 3,35 € 3,55 €
Opiskelija hiljainen aika 1,20 € 2,50 € 2,65 €
+65-vuotias perusmatka 2,50 € 5,10 € 7,05 €
+65-vuotias hiljainen aika 1,20 € 3,85 € 5,40 €
Junnu 7–16 vuotta perusmatka 1,45 € 2,95 € 3,10 €
Junnu 7–16 vuotta hiljainen aika 1,05 € 2,20 € 2,30 €

 

30 päivän kausilippu

Jouko-matkakortille ladattavalla kausilipulla voit matkustaa rajattomasti 30 päivän ajan valitsemillasi vyöhykkeillä. Lipun voimassaolo alkaa, kun ensimmäisen kerran käytät lippua. 30 päivän kausiliput myydään vain Lappeenrannassa asuville.

  1 vyöhyke 2 vyöhykettä 3 vyöhykettä 3 vyöhykettä Imatralle
Aikuinen 56,00 € 58,00 € 59,00 € 67,00 €
+65-vuotias 56,00 € 58,00 € 59,00 € 67,00 €
Opiskelija 43,00 € 45,00 € 46,00 € 57,00 €
Junnu 7–16 vuotta 34,00 € 37,00 € 38,00 € 41,00 €

 

Päivälippu

Päivälippu on voimassa 24 tuntia ja käy Lappeenrannan alueella. Päivälippuja voi ostaa mobiililippuoperaattoreiden sovelluksista (PayIQ, Onnibus, Matkahuolto). Huomaathan, että mobiilipäivälippujen voimassaolo alkaa ostohetkestä. 


90 päivän kausilippu (kesälippu)

Jouko-matkakortille ladattavan kesälipun myyntiaika on 1.–31.5.  ja sen voi ladata matkakortille verkkokaupasta tai palvelupisteistä (Winkki, Aalef, Joutsenon kirjasto). Kesälippuja ei myydä linja-autossa eikä mobiilisovelluksissa. Lippu on voimassa 90 päivää ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 15.9. asti. Kesälippu toimii 30 päivän kausilipun tavoin.

Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Kesälipun vaihto takaisin 30 päivän kausituotteeksi tapahtuu palvelupisteessä tai netissä.

  1 vyöhyke 2 vyöhykettä 3 vyöhykettä 3 vyöhykettä Imatralle
Aikuinen 82,00 € 102,00 € 113,00 € 133,00 €
Junnu 7–16 vuotta 57,00 € 72,00 € 82,00 € 102,00 €

 

Veteraanien bussilippu 

Uudet näyttöliput otetaan käyttöön 2024 alusta ja ne ovat voimassa 31.12.2025 asti.

Veteraanilipun käyttöoikeuden saa Lappeenrannassa kirjoilla oleva henkilö, joka on osallistunut kutsuttuna, määrättynä tai vapaaehtoisesti vuosina 1939 - 1945 käytyihin Suomen sotiin. Lippu on näyttölippu, joka esitetään kuljettajalle matkan alkaessa.

Veteraanilippua luovutetaan Lappeenrannan kaupungin toimesta ja se on voimassa kaksi vuotta. Veteraanitunnusta ei tarvitse esittää, jos voimassa oleva näyttölippu on mukana. Veteraanilippu on henkilökohtainen ja lipun haltijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä.  

Lappeenrannan kaupunki jakaa vuosien 2024- 2025 näyttölippuja 7.12.2023 alkaen kaupungintalon 1. kerroksen asiakaspalvelukeskus Winkissä (ma-pe) 8.30-16.30.
Joutsenossa näyttölippuja jaetaan Joutsenon kirjastossa ma-to 10.00-19.00 pe-la 10.00-15.00.

Matkahuollon lipputuotteet

Lappeenrannan joukkoliikenteessä käytössä olevista Matkahuollon tuotteista löydät lisätietoa Matkahuollon verkkosivuilta www.matkahuolto.fi.

 

Maksuttomaan matkustamiseen oikeutetut ryhmät

 • Paikallisliikenteessä lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa liikkuvat matkustajat paikallisliikennealueella. Lastenvaunujen kanssa matkustettaessa on varauduttava siihen, että vaunujen kanssa ei välttämättä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin. Vaunujen ja rattaiden kanssa liikkuvan on huolehdittava siitä, etteivät ne pääse matkan aikana liikkumaan tai kaatumaan.
 • Lähiliikenteessä lastenvaunujen kanssa matkustava maksaa matkansa normaalisti, mutta lastenvaunuista ei peritä maksua. Vaunujen ja rattaiden kanssa liikkuvan on huolehdittava siitä, etteivät ne pääse matkan aikana liikkumaan tai kaatumaan. 
 • Paikallisliikenteessä rollaattoria/pyörätuolia käyttävät matkustajat (avustajilta veloitetaan normaali maksu) 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä EU:n vammaiskortin haltijan avustaja (kortissa oltava tunnus A), kun vammaiskortin haltija maksaa joukkoliikenteen matkan Waltti-kortin arvolla tai kaudella. 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä alle 7-vuotiaat aikuisen mukana 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä veteraanit näyttölipulla. Lippu on näyttölippu, joka esitetään kuljettajalle matkan alkaessa. Veteraanilippua luovutetaan Lappeenrannan kaupungin toimesta ja se on voimassa yhden vuoden kerrallaan. Veteraanitunnusta ei tarvitse esittää, jos voimassa oleva näyttölippu on mukana. Veteraanilippu on henkilökohtainen ja lipun haltijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. 
 • Paikallisliikenteessä sylissä matkustavat tavalliset ja vaarattomat lemmikit matkustavat maksutta, muista eläimistä veloitetaan aikuisen kertalipputaksa 
 • Paikallisliikenteessä hyväksytyn paperisen irtolipun esittävä matkustaja 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä puolustusvoimien palveluksenaloittamismääräyksen esittävä matkustaja. 
 • Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä opastettavan mukana virallinen opaskoira tai avustajakoira, opastettavalta tai avustettavalta normaali maksu (avustajilta veloitetaan normaali maksu). Koiralla on oltava asianmukaiset työvaljaat avustajakoira- tai opaskoiratunnuksilla varustettuna. 
 • Paikallisliikenteessä saa kuljettaa maksutta tavanomaista kaksipyöräistä polkupyörää sekä pientä potkulautaa, mikäli lastenvaunuille varatussa kohdassa on tilaa. Asiakas vastaa pyörän ja potkulaudan turvallisesta kuljettamisesta. Polkupyörien ja muiden isokoisten tavaroiden ottamisesta bussiin päättää kuljettaja tilanteen mukaan. Asiakkaalta veloitetaan normaali maksu. 
 • Lähiliikenteessä polkupyörän, potkunlaudan tai muun isokokoisen tavaran voi ottaa kyytiin maksutta, mikäli linja-autossa on tavaratila ja sinne mahtuu. Lähiliikenteessä pyörän tai muun isokokoisen tavaran kuljettaminen maksaa kertalipun hinnan siinä tapauksessa, että kuljettaja auttaa pyörän tai matkatavaran laittamisessa. Kertalipun hinta määräytyy asiakkaan ikäryhmän mukaan. Asiakkaalta veloitetaan normaali maksu.