Suosikit

Lappeenrannan kaupunki ryhtyy kunnostamaan monumenttejaan

JULKAISTU 16.2.2024, 11.32

Museot/talvi_ja_jatkosodassa_kaatuneiden_ratsuvaen_miesten_muistokivi_1946.jpg

Lappeenrannan kaupunki on osoittanut tuleville vuosille vuosittaisen 5 000 euron rahoituksen omistamiensa muistomerkkien ja julkisten taideteosten ylläpito- ja kunnostuskustannuksiin. Lappeenrannan kaupungin Kadut ja ympäristö -vastuualueelle ympäristönhoitoon osoitetun summan avulla tehdään hoito- ja konservointityötä tarpeen mukaan yhdelle tai muutamalle monumentille vuosittain. Työtä ohjaa Lappeenrannan museot. 

Lappeenrannan museoiden vuonna 2023 tekemä monumenttien kartoitustyö auttaa monumenttien kunnon seurannassa ja hoitosuunnitelman tekemisessä. Monumenttikartoituksen aikana museo inventoi Lappeenrannan kaupungin alueella sijaitsevat erilaiset muistomerkit, kuten muistokivet, paadet ja laatat, sekä julkiset taideteokset, kuten patsaat ja reliefit.

Kunnostustyö aloitetaan Lotta-Svärd -patsaan (Nina Sailo, 1985) puhdistamisella sekä Rakuunamäellä sijaitsevan Talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden ratsuväen miesten muistokiven (1946) kuntokartoituksella. Lappeenrannan museot laatii suunnitelman tulevien vuosien kunnostuskohteille.

 

Lisätietoja:

Sinikka Myyrä, amanuenssi, Lappeenrannan museot, sinikka.myyra@lappeenranta.fi , p. 040 526 4120

Topi Kangas, kunnossapitopäällikkö, Katujen ja kaupunkiympäristön kunnossapito, topi.kangas@lappeenranta.fi , p. 040 144 0330

 

Kuva:  Talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden ratsuväen miesten muistokivi, 1946. Lappeenrannan museot.