Oppilaalle ja huoltajalle
Iltapäivätoiminta
Koulussamme järjestetään Perusopetuslain mukaista koululaisten iltapäivätoimintaa 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä alakouluikäisille erityisen tuen piirissä oleville oppilaille.
Toiminnan tarkoituksena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä sekä luoda perustaa hyville vapaa-ajanviettotavoille. Toimintaa järjestetään arkipäivisin perusopetuksen työvuoden aikana pääsääntöisesti klo 12:30-16:30. Toimintaa ei järjestetä koulun loma-aikoina, eikä joulu- ja kevätjuhlapäivinä.
Iltapäivätoimintaan osallistumisesta peritään osallistumismaksu. Toimintaan osallistuvalle lapselle tarjotaan ryhmässä välipala ja toiminnassa sattuneen tapaturman hoito on lapselle maksutonta.
Järjestyssäännöt
Järjestyssäännöt edistävät koulussamme koulun sisäistä järjestystä, kouluyhteisön turvallisuutta, viihtyisyyttä ja esteetöntä oppimista. Järjestyssäännöt ovat voimassa opetussuunnitelman mukaisessa opetuksessa koulupäivän aikana, opintoretkillä, työssäoppimisessa ja leirikouluissa.
Koulussamme noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä. Järjestyssäännöissä annetaan lainsäädäntöä tarkentavia koulun turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta tarpeellisia määräyksiä käytännön järjestelyistä ja asianmukaisesta käyttäytymisestä.
Sammonlahden koulun Sammontalon toimintayksikön järjestyssäännöt [linkki lisätään myöhemmin]
Kouluruoka
Kouluruokailu on tärkeä osa koulumme opetus- ja kasvatustehtävää ja sen ravitsemuksellinen merkitys oppilaan hyvinvoinnin, terveyden ja opiskeluvireyden ylläpitäjänä on merkittävä. Oppilaat nauttivat lounaan koulumme viihtyisässä ravintola Suvannossa, jonka toiminnasta vastaa Saimaan Tukipalvelut Oy:n työntekijät.
Tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti. Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, leipä ja levite sekä salaatinkastike. Koulussamme tarjotaan kaksi ateriavaihtoehtoa. Toinen tarjottavista ruoista on aina kasvisruokaa.
Sammonlahden koululle on myönnetty Kouluruokadiplomi®, joka on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä.
Välipala
Iltapäivätoiminnassa mukana oleville oppilaille tarjotaan päivittäin maksuton välipala koulun ravintolassa. Muille oppilaille välipala on maksullinen, elleivät terveydelliset syyt oikeuta oppilasta maksuttomaan välipalaan koulupäivinä. Lisätietoa kouluruokailusta ja välipaloista löytyy alla olevasta linkistä.
Välipalat terveydellisin perustein
Todistus lapsen/nuoren oikeudesta maksuttomaan välipalaan kirjoitetaan terveydenhuollossa. Todistus voidaan kirjoittaa tilanteissa, joissa lapsen/nuoren kasvussa ja kehityksessä havaitaan poikkeamaa. Esimerkiksi neuropsykiatriset haasteet voivat johtaa siihen, että ravinnonsaanti ei ole riittävää. Myös tietyissä sairauksissa kuten syömishäiriöissä ja diabeteksessa sairaudenhoito edellyttää riittävän säännöllistä syömistä.
Huomioitavaa on, että pelkkä diagnoosi tai tietty lääkitys eivät ole riittäviä perusteita maksuttomalle välipalalle, vaan tarve arvioidaan tapauskohtaisesti esimerkiksi pituuden ja painon kehitystä arvioimalla. Todistus kirjoitetaan määräaikaisena (pois lukien diabetes). Todistuksen voi kirjoittaa koululääkäri, kouluterveydenhoitaja, ravitsemusterapeutti tai hoitavan tahon terveydenhuollon ammattilainen.
Kouluun ilmoittautuminen ja koulupaikan hakeminen
Jokaisella lappeenrantalaisella oppivelvollisuusikäisellä on oikeus osallistua kaupungin järjestämään perusopetukseen. Oppilaspaikka määräytyy perheen lähiosoitteen mukaisesti.
Oppaasta koulutulokkaan kotiin ja Oppaasta 7. luokalle siirtyvän oppilaan kotiin löydät tietoa kouluun ilmoittautumiseen, painotusluokkiin, koulumatkoihin ja muuhun koulun toimintaan liittyen.
Lisätietoa kouluun ilmoittautumisesta ja koulupaikan hakemisesta
Lukuvuonna 2025-2026 aloittaville uusille opiskelijoille
7. luokalle ilmoittautuminen
Tammikuun aikana peruskoulun oppilaanohjaajat kiertävät luokissa kertomassa 6. luokan oppilaille 7. luokalle siirtymisestä. Oppilaanohjaajat esittelevät ensisijaisen eli ko. asuinalueen koulun.
Oppilaanohjaajan käynnin yhteydessä 6. luokan oppilaille esitellään Wilman lomake, jossa osoitetaan oppilaan osoitteen mukainen koulu 7. vuosiluokasta eteenpäin. Mikäli oppilas on erityisen tuen piirissä tai erityisen tuen aloittamista harkitaan (huoltajiin ollaan erikseen yhteydessä), voi osoitteen mukainen koulutieto puuttua tai muuttua. Osoitteen mukainen koulutieto voi myöhemmin muuttua myös, mikäli oppilaan osoite muuttuu ennen lukuvuoden alkua.
Lomake 7. luokalle ilmoittautumisesta löytyy Wilmasta kohdasta ”lomakkeet”. Lomakkeen nimi on ”yhdessä yläkouluun 2025″. Lomakkeelle on merkitty lapsellenne osoitettu ensisijainen koulu. Koulupaikka on kasvatus- ja opetuslautakunnan päättämien perusteiden mukainen.
7. luokalle ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mikäli Wilman lomakkeella oleva tieto ensisijaisesta koulusta hyväksytään. Huoltajien tulee kuitenkin tarkistaa yhdessä oppilaan kanssa lomakkeen tiedot.
Mikäli on tiedossa, että oppilas tulee muuttamaan ennen lukuvuoden alkamista, tulee lomakkeelle täyttää tuleva osoite tai kunta jonne muutetaan. Lomakkeella on lisää ohjeita tältä osin.
Mikäli oppilaalle ei haeta paikkaa erityispainotusryhmästä tai toissijaista koulupaikkaa tai oppilas ei muuta toisen koulun alueelle tai toiselle paikkakunnalle, oppilaalle merkitty ensisijainen koulu tulkitaan hyväksytyksi.
Painotettuun opetukseen hakeminen
Painotukseen hakijat tekevät hakemuksen Wilman lomakkeella sähköisesti. Lomakkeelle pääsette Wilman kohdasta ”Hakemukset ja päätökset”, sieltä valitaan ”tee uusi hakemus”. Lomakkeen nimi on ”Hakeminen 7. luokalla alkavaan erityisryhmään”. Toissijaisen koulupaikan hakeminen ja painotettuun opetukseen hakeminen alkaa 7.1.2025 ja päättyy 31.1.2025.
Erityispainotteiseen opetukseen otetaan ensisijaisesti oppilaita, joiden asuinpaikka on Lappeenranta. Mikäli perustettavassa ryhmässä on tilaa, voidaan erityispainotteiseen opetukseen ottaa myös muiden kuntien valintakriteerit täyttäviä oppilaita lappeenrantalaisten valintakriteerit täyttävien oppilaiden ottamisen jälkeen.
Tulokset valinnoista erityispainotuksiin julkistetaan perjantaina 14.2.2025.
Erityispainotteiseen opetukseen hyväksytyn oppilaan huoltajan tulee sitovasti ilmoittaa oppilaspaikan vastaanottamisesta perjantaihin 21.2.2025 klo 15 mennessä Wilmassa.
Vanhempainilta yläkouluun siirtymisestä
Sammonlahden yläkoululla järjestetään keskiviikkona 15.1.2025 kello 18.30 vanhempainilta 6. luokkalaisten huoltajille Ylioppilastalolla (osoite Laserkatu 10, 53850 Lappeenranta)
1. Perusopetuksen tiedelinja
Sammonlahden koulussa 7. luokalta aloittavalle perusopetuksen tiedelinjalle otetaan enintään 20 oppilasta.
Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:
- Soveltuvuuskokeeseen valitaan enintään 30 oppilasta hakukortin täyttöhetkellä viimeisessä 6. luokan arvioinnissa annettujen kaikkien aineiden keskiarvon perusteella, jonka tulee olla vähintään 7,5. Mikäli useammalla hakijalla on sama, alin hyväksyttävä keskiarvo, valitaan valintakokeeseen hyväksyttävät oppilaat arpomalla. Soveltuvuuskokeeseen valinnassa etusijalla ovat oppilaat, joiden asuinpaikka on Lappeenranta. Keskiarvon perusteella oppilaat valitaan ainoastaan soveltuvuuskokeeseen, keskiarvo ei ole myöhemmässä vaiheessa valintakriteeri.
- Tiedelinjalla opiskeluun liittyviä valmiuksia arvioivan soveltuvuuskokeen tulokset. Soveltuvuuskokeessa arvioitavia valmiuksia ovat mm. kielelliset valmiudet, ongelmanratkaisutaidot, keskittymiskyky, oppimishalukkuus ja yhteistyötaidot. Arvonta soveltuvuuskokeessa saman pistemäärän saaneiden oppilaiden kesken.
Oppilasvalinnassa etusijalla ovat oppilaat, joiden asuinpaikka on Lappeenranta. Mikäli opetusryhmässä on vapaita oppilaspaikkoja Lappeenrannassa asuvien oppilaiden oppilaaksi ottamisen jälkeen, niin tiedelinjalle voidaan valita myös lähikuntien oppilaita soveltuvuuskokeen pistemäärän perusteella.
Soveltuvuuskoe perusopetuksen tiedelinjalle järjestetään keskiviikkona 5.2.2025 klo 9.00 alkaen (os. Laserkatu 8, 53850 Lappeenranta - sisäänkäynti F1-ovesta).
Oppilaan tulee ottaa soveltuvuuskokeeseen mukaan henkilökohtaiseen opiskelukäyttöön annettu Chromebook. Soveltuvuuskokeen jälkeen osallistujille tarjolla koululounas koulun ravintolassa.
2. Sammonlahden koulun liikuntapainotteinen opetus
Sammonlahden koulun liikuntapainotteiseen opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta. Mikäli hakijoita on painotettuun opetukseen kahden ryhmän verran, voi rehtori päättää toisen ryhmän perustamisesta koulun resurssien puitteissa.
Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:
- liikunnallisuutta arvioivan testin tulokset,
- arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken
Sammonlahden koulujen liikuntapainotuksen soveltuvuuskokeet järjestetään Lappeen koulun liikuntasalissa. Kokeisiin saapuvat kaikki hakijat, sinne ei tule erillistä kutsua. Mikäli oppilas hakee muihinkin kouluihin liikuntapainotuksiin tulee hänen osallistua aina hakemiensa painotusluokkien testeihin kyseisissä kouluissa.
Soveltuvuuskoe liikuntapainotteiseen opetusryhmään järjestetään tiistaina 4.2.2025 klo 9 alkaen Lappeen koulun liikuntasalissa (Järviniitunkatu 2, 53850 Lappeenranta). Oppilas tarvitsee soveltuvuuskokeeseen sisäliikuntavarustuksen, sisäpelikengät ja juomapullon. Ruokailumahdollisuus on Lappeen koulun ruokalassa soveltuvuuskokeen jälkeen. Tarkempi ohjeistus tulee lähempänä koepäivää. Huoltajan tulee ilmoittaa oppilaan sairastumisesta ennakkoon vararehtori Juho Laitiselle (p. 040 3541610). Näissä tapauksissa oppilaalla on mahdollisuus osallistua varapäivänä liikuntapainotteisen soveltuvuuskokeeseen, joka ilmoitettaan myöhemmin, jos sellainen tarvitsee järjestää.
Soveltuvuuskokeen sisältöä voi katsoa linkistä:
www.soveltuvuuskoe.fi (siirtyy ulkoiselle sivulle)
Lisätietoa yläkoulun urheiluluokkatoiminnasta voitte etsiä sivuilta ja katsoa videoita mallisuorituksista:
https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/ylakoulutoiminta/ (siirtyy ulkoiselle sivulle)
Soveltuvuuskokeen koulukohtainen osio Sammonlahden koulussa:
Liikuntapainotuslinjan koulukohtainen osio sisältää 8-kuljetus testin. Testi mittaa pääasiassa liikehallintakykyä ja välineenkäsittelytaitoa.
Testiväline: lentopallo
Aika : 60 sekuntia
Testin alussa suorittaja seisoo kahden kartion välissä, jotka ovat 5 metrin etäisyydellä toisistaan. Suorittaja lähtee kuljettamaan lentopalloa jaloillaan. Puolen minuutin kohdalla , äänimerkistä, vaihdetaan käsinkuljetukseen. Minuutin kohdalla suoritus loppuu ja kierrostenlaskija ilmoittaa kierrosten lukumäärän (kierretyt kartiot).
Mallivideo (siirtyy ulkoiselle sivulle)
3. Sammonlahden koulun LUMATE-painotteinen opetus
Sammonlahden koulun 7. luokalta aloittavaan luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan painottuvaan opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta.
Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:
- Hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettujen ympäristöopin ja matematiikan arvosanojen summa. Molemmissa oppiaineissa arvosanan tulee olla vähintään 8.
- Hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettu äidinkielen ja kirjallisuuden arvosana.
- Arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken
Mikäli ryhmään on valintaperusteet täyttäviä hakijoita vähintään 38, voi rehtori päättää toisen ryhmän perustamisesta.
4. Sammonlahden koulun englantipainotteinen opetus
Sammonlahden koulun 7. luokalta alkavaan englantipainotteiseen opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta.
Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:
- Hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettujen englannin kielen sekä äidinkielen ja kirjallisuuden arvosanojen summa. Englannin kielen arvosanan tulee olla vähintään 8.
- Hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettu englannin kielen arvosana.
- Arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken.
Mikäli ryhmään on valintaperusteet täyttäviä hakijoita vähintään 38, voi rehtori päättää toisen ryhmän perustamisesta.
5. Sammonlahden koulun taide- ja taitoainepainotteinen opetus
Sammonlahden koulun 7. luokalta alkavaan taide- ja taitopainotteiseen opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta.
Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:
- Hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettujen musiikin, kuvataiteen ja käsityön arvosanojen summa
- Arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken
Mikäli ryhmään on valintaperusteet täyttäviä hakijoita vähintään 38, voi rehtori päättää toisen ryhmän perustamisesta.
Lisätietoja hakemisesta
Rehtori Vesa Raasumaa 040 513 2840
Apulaisrehtori Juha Hämäläinen 040 848 1272
Opinto-ohjaaja Juho Laitinen juho.laitinen@edu.lappeenranta.fi 040 354 1610
Lukuvuoden työajat
Lukuvuoden työajat löytyvät seuraavan linkin takaa:
Lukuvuoden työpäivät, jaksot ja lomat - Lappeenranta
Lukuvuonna 2025-2026 Sammonlahden koulussa opiskellaan em. aikatauluista poiketen lauantaina 20.12.2025. Sitä vastaava vapaapäivä toteutuu 5.1.2026.
Lukuvuositiedote
Oppilaille ja huoltajille tarkoitettu lukuvuositiedote julkaistaan WILMA:n pysyvissä tiedotteissa lukuvuoden työskentelyn käynnistyessä.
Lukuvuositiedote 2025-2026 [Linkki lisätään myöhemmin]
Oppilaskunta
Sammonlahden koulun oppilaat muodostavat oppilaskunnan. Oppilaskunnan toimintaa ohjaa oppilaskunnan hallitus ohjaavien opettajien johdolla. Oppilaskunnalla on erittäin tärkeä rooli koulussamme oppilaiden osallisuuden, toimijuuden ja oppilasjohtajuuden toteutumisessa. Lisäksi oppilaskunnan tuella toteutetaan tapahtumia, teemapäiviä, kummi- ja tukioppilastoimintaan, välkkäriohjausta sekä kestävyysraatitoimintaa.
Päivärytmit
Sammonlahden koulussa oppilaan koulupäivä toteutuu seuraavien aikataulujen mukaisesti.
Puro - 1.-2.-luokat
- 1.oppitunti - 8.30-9.15
- 2.oppitunti - 9.15-10.00
- tauko - 10.00-10.30
- lounas - 10.30-11.00
- 3.oppitunti - 11.00-11.45
- 4.oppitunti - 11.45-12.30
- tauko+välipala - 12.30-12.45
- 5.oppitunti - 12.45-13.30
- tauko - 13.30-13.45
- 6.oppitunti - 13.45-14.30
Luoto ja Riutta - 3.-6.-luokat
- 1.oppitunti - 8.15-9.00
- 2.oppitunti - 9.00-9.45
- tauko - 9.45-10.15
- 3.oppitunti - 10.15-11.00
- lounas - 11.00-11.30
- 4.oppitunti - 11.30-12.15
- tauko - 12.15-12.45
- 5.oppitunti - 12.45-13.30 tai 12.30-13.15
- tauko - 13.15-13.30
- 6.oppitunti - 13.30-14.15
- tauko - 14.15-14.30
- 7.oppitunti - 14.30-15.15
Yläkoulu - 7.-9.-luokat
- 1.oppitunti - 8.10-8.55
- tauko - 8.55-9.00
- 2.oppitunti - 9.00-9.45
- tauko - 9.45-10.00
- 3.oppitunti - 10.00-10.45
- tauko 10.45-11.00 (lounas 2)
- 4.oppitunti - 10.45-11.30 tai 11.00-11.45 (lounas 2)
- lounas - 11.30-12.00 tai 11.45-12.15 (lounas 2)
- Siesta - 12.00-12.25 tai 12.15-12.25 (lounas 2)
- 5.oppitunti - 12.25-13.10
- tauko - 13.10-13.15
- 6.oppitunti - 13.15-14.00
- tauko - 14.00-14.15
- 7.oppitunti - 14.15-15.00
- 8.oppitunti - 15.00-15.45
Tapahtumakalenterit
Koulun yhteiset tapahtumat ovat tärkeä osa koulun yhteishengen ja oppilaan oppimisen kannalta. Tapahtumakalenteriin tulee muutoksia lukuvuoden aikana. Muutoksista tiedotetaan oppilaille ja huoltajille erikseen.
Sammontalon toimintayksikön tapahtumakalenteri lv. 2025-2026 [linkki tapahtumakalenteriin tulee myöhemmin]
Valinnaisaineet
Perusopetuksen valinnaisten opintojen yhteisenä tehtävänä on syventää oppimista, laajentaa opintoja ja vahvistaa jatko-opintovalmiuksia. Valinnaiset opinnot tarjoavat oppilaille mahdollisuuden kehittää osaamistaan kiinnostuksensa suunnassa. Valinnaisuus tukee opiskelumotivaatiota ja kartuttaa valintojen tekemisen taitoja.
Lisätietoa valinnaisaineista ja niiden opiskelun toteutuksesta Sammolahden koulussa antaa vuosiluokilla 1.-6. oppilaan oma luokanopettaja ja vuosiluokilla 7.-9. oppilaanohjaajat.
Kuvaukset Sammonlahden koulussa tarjolla olevista valinnaisaineista ja painotetuista opintolinjoista vuosiluokilla 7.-9. löytyvät opetussuunnitelmasta:
Valinnaisuus perusopetuksessa ja Sammonlahden koulussa
Valinnaisaineet lukuvuonna 2025-2026
Vanhempainillat
Sammonlahden koulussa järjestetään luokka- ja ikäluokkakohtaisia vahnhenpainiltoja lähitilaisuuksina. Niiden aikana tarjoutuu erinomaisia mahdollisuuksia hedelmälliseen keskusteluun oman luokanohjaajan ja luokanopettajan kanssa sekä huoltajien kesken.
Vanhempainillat lukuvuonna 2025-2026 [linkki tulee myöhemmin]
WILMA
Käytämme Wilma-nimistä, internetin kautta toimivaa ohjelmistoa, johon oppilaille ja huoltajille on omat tunnukset. Wilman tunnus on henkilökohtainen, eikä salasanaa saa antaa kenenkään tietoon. Wilmassa voi lukea koulun tiedotteita, lähettää ja vastaanottaa viestejä koulun ja kodin välillä, tehdä oppilaan poissaoloselvitykset, tarkastella oppilaan lukujärjestystä jne. Toivomme huoltajien ottavan Wilman ahkeraan käyttöön, sillä koulun viestintä ja tiedotus tapahtuu pääsääntöisesti sen kautta.
Wilman pikaohje huoltajille
- Wilma-tunnukset saa koulusihteeriltä.
- Wilman internetosoite on https://lappeenranta.inschool.fi/
Kirjautumisen jälkeen avautuu oma etusivu, jonka vasemmassa reunassa on pikalinkit eri toimintoihin. Lisäksi etusivulla näkyy lukemattomat pikaviestit sekä ajankohtaiset tiedotteet. Oikeassa reunassa on huollettavan nimi, luokka ja ryhmänohjaaja.
Wilman toiminnot
- Pikaviestit-osiossa lähetetään viestejä opettajille ja huollettavallesi Wilman sisällä. Voit myös keskustella muiden huoltajien kanssa. Viestien lähetys toimii samantyyppisesti kuin sähköpostissa.
- Työjärjestys-osiossa näet huollettavasi työjärjestyksen jaksoittain tai lukukausittain.
- Suoritukset-osiosta näet aineiden ja kurssien arvosanat.
- Poissaolot-osiossa tarkastellaan ja selvitetään oppilaan poissaoloja. Tarkastele poissaoloja - välilehdellä näet poissaolot jaksoittain tai lukukausittain.
- Tulosteet-osiosta löydät koulun lomakkeet, oppilaan viimeisimmän todistuksen ym. koulun valitsemia tulosteita.
- Palaute-osiossa voit vastata opettajien ja henkilökunnan tekemiin kyselyihin.
- Tiedotteet-osiossa voit lukea opettajien ja henkilökunnan julkaisemia tiedotteita.
- Opinto-opas -osiosta näet, mitä oppiaineita koulussa voi opiskella ja mitä aiheita milläkin kurssilla / vuosiluokalla käsitellään.
- Opettajat-kohdasta näet koulun opettajaluettelon ja muun henkilökunnan. Nimeä klikkaamalla avautuu kyseisen opettajan työjärjestys ja kirjekuoren kuvaa klikkaamalla voit lähettää opettajalle viestin. Sivulta näkyy myös, minkä luokan opettaja / luokanohjaaja tämä opettaja on.
- Huoneet-osiossa on lueteltuna koulun opetustilat ja niiden työjärjestykset jaksoittain.
- Henkilötiedot-osiossa voit päivittää esim. osoitteesi ja puhelinnumerosi. Sivulla voi olla muitakin lomakkeita, joiden avulla voit päivittää oppilasta koskevia tietoja.
- Salasanan vaihto -osiossa voit vaihtaa oman Wilma-salasanan.
Jos salasana on unohtunut, pyydä uutta suoraan koululta. Jos huoltajat tarvitsevat eri tunnukset, on koululta saatavissa avainkoodi, jolla ko. tunnukset on muodostettavissa.
Tietoturva Wilmassa
- Wilman ja käyttäjän internetselaimen välinen liikenne on suojattu SSL -salauksella.
- Wilman ja selaimen välinen yhteys on salattu, kun osoiterivillä Wilman osoitteen alkuosa on "https".