Suosikit

TE2024: Kuntapäättäjille pidettiin info- ja keskustelutilaisuus 17.8.2023

JULKAISTU 28.8.2023, 13.14

MicrosoftTeams-image (2).png

TE2024-uudistus kiinnostaa niin asukkaita kuin päättäjiäkin: LUT-yliopistolla pidettyyn kuntien yhteiseen info- ja keskustelutilaisuuteen osallistui noin 100 henkilöä. Tilaisuudessa esiteltiin luonnokset lakisääteisestä yhteistä toimielimestä Etelä-Karjalan kuntien työvoimapalvelujen ja kotoutumisen edistämisen tehtävien hoitamiseksi sekä Etelä-Karjalan työllisyysalueen suunnitelma työvoimapalvelujen järjestämisestä ja kotoutumisen edistämisen tehtävien hoitamisesta.

Tilaisuudessa järjestämissuunnitelmaluonnosta esitellyt muutosjohtaja Johanna Ilmoni kertoo, että kuulijoiden joukossa oli muuan muassa kuntapäättäjiä, kuntien viranhaltijoita, ELY-keskuksen ja TE-toimiston edustajia, henkilöstöjärjestöjen edustajia sekä valmisteluryhmien jäseniä.

-Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Lappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Koskenranta, Ilmoni kertoo.

-Avaussanat lausuneen Imatran kaupunginjohtaja Matias Hildenin viesti oli selkeä: tämä ei ole pelkkä hallinnollinen uudistus, vaan näytön paikka koko Etelä-Karjalalle.

Tilaisuudessa Lappeenrannan kaupungin hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen kävi läpi sopimusluonnosta ja Lappeenrannan kaupungin talousarviopäällikkö Risto Lammi avasi talouteen liittyviä asioita. Valmisteluun ja tehtyihin suunnitelmiin liittyen kommenttipuheenvuorot pitivät palvelujohtaja Tiia Piikki Kaakkois-Suomen TE-toimistosta, ylijohtaja Satu Mäkelä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, kunnanjohtaja Johanna Mäkelä Savitaipaleen kunnasta sekä elinvoimajohtaja Jami Holtari Etelä-Karjalan maakuntaliitosta.

Ilmoni on hyvin iloinen siitä, että kommenttipuheenvuorojen esittäjät toivat esille muun muassa sen, että Etelä-Karjala on valmistelussa valtakunnallisestikin hyvässä vauhdissa.

-Lisäksi kiitosta sai henkilöstön ja toimijoiden mukaanotto sekä valmistelun avoimuus, Ilmoni kertoo.

-Puheenvuoroissa korostettiin sitä, että nyt täytyy löytyä uusia ratkaisuja ja toimintatapoja elinvoiman ja työllisyyden edistämisen saralla. Uusinajattelua tarvitaan.

Puheenvuoroissa korostettiin myös yhdessä tekemistä, voimien yhdistämistä ja ratkaisujen löytämistä paikallisiin ja yksilöllisiin tilanteisiin. 

Tilaisuuden lopuksi Sanna Natunen vielä kertasi, miten valmistelu suunnitelman ja sopimuksen osalta nyt etenee.

-Kunnat ja sidosryhmät voivat toimittaa konkreettia ja perusteltuja muutos-/korjausehdotuksia sopimukseen ja/tai suunnitelmaan elokuun loppuun mennessä.

- Tämän jälkeen asiakirjat viimeistellään ja ne lähtevät kuntiin päätöksentekoon syyskuun alussa.

Kuntien tulee toimittaa nämä asiakirjat ministeriöön lokakuun loppuun mennessä ja tämän hetken tiedon mukaan VN tekee päätöksen työllisyysalueista helmikuun Nuorten palvelut  2024 loppuun mennessä.

- Etelä-Karjalan valmistelu jatkuu ja tulemme kiinnittämään huomiota erityisesti yhteisen toimintaympäristön, ekosysteemin rakentamiseen ja palvelustrategian valmisteluun, Ilmoni sanoo.

Lisätiedot:

Johanna Ilmoni, muutosjohtaja, Elinvoimaa Etelä-Karjalaan -hanke
puh. 040 754 4710, johanna.ilmoni@lappeenranta.fi