Suosikit

Rakuunasoittokunta, Lappeenrannan kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri yhdistävät voimansa keväällä 2025 Rakkaudesta vappuun -konserttisarjalla

JULKAISTU 25.3.2024, 10.37

Kuvituskuva, jossa jalallisessa kuohujuomalasissa oleva juoma kuplii, kuplien sisällä nuotti-symboleita. Kuvan alareunassa Lappeenrannan kaupunginteatterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Rakuunasoittokunnan logot.

Keväällä 2025 Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Lappeenrannan kaupunginteatteri ja Rakuunasoittokunta yhdistävät voimansa uudella vapputeemaisella konserttisarjalla.

Rakkaudesta vappuun -konsertti yhdistää kolmen merkittävän kulttuurilaitoksen lisäksi kolme kaupunkia, sillä Lappeenranta-salin lisäksi konsertti soi Kotkan Satama-areenalla ja Mikkelin Mikaelissa.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on aiemmin tehnyt yhteistyötä sekä Lappeenrannan kaupunginteatterin, että Rakuunasoittokunnan kanssa, mutta laajuudessaan nyt julkaistava yhteistyö on Lappeenrannassa uutta.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalaisen mukaan yhteistyö on voimavara, joka mahdollistaa laajemman näkyvyyden.

– Tämä kolmen laadukkaan toimijan konserttisarja tukee osaltaan myös Itä-Suomen alueen kulttuurista näkymistä muualla Suomessa. Rakuunasoittokunta, Lappeenrannan kaupunginteatteri ja -orkesteri ovat kaikki oman paikkakuntansa vetovoimatekijöinä tänä aikana, jolloin suomalainen kulttuuri tarvitsee nostetta eurooppalaisen tradition uudistuvana tekijänä.

Rakkaudesta vappuun -konsertin kantavana teemana on suomalaisen vapun juhliminen sekä rakkaus kevääseen. Konsertin johtaa Rakuunasoittokunnan kapellimestari, musiikkiyliluutnantti Risto Sojakka

– Uusien toimintatapojen ja yhteistyömuotojen etsiminen kulttuurin kentällä on minusta äärimmäisen tärkeää alan vetovoimaisuuden ja yleisön mielenkiinnon säilyttämisen kannalta. On erinomaista, että pääsemme näin laadukkaalla työryhmällä pureutumaan suomalaisen vapun ytimeen, monipuolisen ja näyttävän ohjelmiston kautta.

– Konsertissa kuullaan suuria tunteita herättävää musiikkia niin laulusolistien kuin orkesterinumeroiden muodossa, vapun tunnelmaan sopivasti saatetaan eksyä myös pienen hulluttelun puolelle, paljastaa Sojakka.  

Lavalla nähdään koko Rakuunasoittokunta sekä Lappeenrannan kaupunginorkesteri. Konsertin solisteina toimivat Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijät Seppo Kaisanlahti, Noora Koski, Leena Nuora, Volter Putro ja Netta Salonsaari. Konsertin laulavina juontajina nähdään kaupunginteatterin Aino Sirje ja Jussi Johnsson.

Kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen kertoo, että uudet yhteistyönmuodot ovat sekä mahdollisuus löytää uutta yleisöä, että mahdollisuus luoda uusia perinteitä.

– Tuntuu juhlavalta päästä toteuttamaan tällaista suuren mittakaavan keväistä konserttia, lappeenrantalaisin voimin, tulkitsijoinaan teatterin upeasti laulavat ja letkeästi juontavat näyttelijät.

Rakkaudesta vappuun -konsertti järjestetään vapun aattona 30.4.2025 klo 18 Mikkelin Mikaelissa, vappupäivänä 1.5.2025 klo 14 Lappeenranta-salissa ja 3.5.2025 klo 16 Kotkan Satama Areenalla.

Lisätiedot:

Risto Sojakka
Rakuunasoittokunta, kapellimestari
puh. 0299 460 771, risto.sojakka@mil.fi

Milko Vesalainen
Lappeenrannan kaupunginorkesteri, intendentti 
puh. 040 547 8706, milko.vesalainen@lappeenranta.fi

Helka-Maria Kinnunen
Lappeenrannan kaupunginteatteri, johtaja
puh. 040 559 2605, helka-maria.kinnunen@lappeenranta.fi