Suosikit

Onko Lappeenranta miun paikka?

LappeenrantaFI/Osallistu ja vaikuta/Lappeenranta2.JPG

Lappeenrannan kaupunki yhteistyössä Cultura-säätiön kanssa käynnistävät "Miun paikka" -kokeilun, jonka tarkoitus on selvittää kuinka keskustelemalla ja yhteisellä tulevaisuuden pohdinnalla kaupunkilaiset voivat panostaa oman kaupungin ilmapiiriin ja mielikuviin.

Kolme keskustelutilaisuutta niin syntyperäisille kuin muualta tulleille sekä venäjänkielisille lappeenrantalaisille

Kokeilun puitteissa järjestetään marraskuussa keskusteluja. Vuonna 2024 järjestetään keskusteluihin osallistuneille laajempi yhteinen työpaja, jossa pohditaan kaupungin tulevaisuutta. Keskustelusarjan johtopäätökset ja havainnot viedään Lappeenrannan kaupungille tiedoksi ja hyödynnettäväksi. Keskustelutilaisuuksiin kutsutaan niin syntyperäisiä kuin muualta tulleita nykyisiä lappeenrantalaisia keskustelemaan “Miun paikasta” ja jakamaan näkemyksiä, tuntemuksia ja ajatuksia kaupungista, omasta henkilökohtaisesta suhteesta Lappeenrantaan ja lappeenrantaisuudesta. Marraskuussa järjestään kolme (3) keskustelutilaisuutta Lappeenrannan kaupungintalolla, joissa kaikilla on mahdollisuus kertoa omia kokemuksia lappeenrantalaisuudesta.

Paikasta voi tulla oma ja arvokas eri tavoin

Paikasta voi tulla oma ja arvokas eri tavoin. Toiselle se on rakas synnyinkoti, toiselle toteutunut mahdollisuus, toiselle kenties kokonaan uusi elämän alku. Tästä johtuen keskustelut aloitetaan kolmessa eri ryhmässä sen perusteella, kuinka side kaupunkiin on muodostunut. Koska osallistujat kuitenkin asuvat samassa kaupungissa, pohditaan sen tulevaisuutta myös yhteisessä työpajassa huhtikuussa 2024 nyt pidettäviin työpajoihin osallistuvien kesken.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, jakamaan tarinoita ja nauttimaan hyvästä seurasta. Yhdessä olemme Lappeenranta!

Keskustelutilaisuudet marraskuussa 2023

- kaikki tilaisuudet pidetään samaan aikaan ti 21.11.2023 klo 18-20, eri tiloissa, Lappeenrannan kaupungintalolla, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. 

  • Syntyperäisille lappeenrantalaisille pidetään neuvotteluhuone Kristiina, 1. krs. 
  • Lappeenrantaan muuttaneille pidetään Lehdistöhuone, 01. krs.  
  • Keskustelu venäjänkielisille lappeenrantalaisille pidetään neuvotteluhuone Lehmus, 01 krs.

Keskustelutilaisuuksiin pyydetään ilmoittautumisia etukäteen

Lisätietoa Cultura -säätiö: anisa.kettunen@culturas.fi