Suosikit

Viisi nuorta viettävät kesäänsä unelmaduunien parissa Lappeenrannassa – Unelmaduunarit aloittavat työnsä kesäkuussa

JULKAISTU 29.5.2024, 13.14

Maalattu Lappeen Marian kirkko.

Lappeenrannan kaupunki toteutti tänäkin vuonna nuorille suunnatun Unelmaduuni 2024 -kilpailun, jossa nuoret saivat ideoida ja suunnitella itselleen unelmiensa kesätyöpaikan. Tänä vuonna Unelmaduuni-kisaan saivat osallistua vuonna 2004–2010 syntyneet lappeenrantalaiset nuoret.

– Unelmaduunihakemuksessa sai käyttää luovuutta ja antaa ideoiden lentää. Ehtona oli, että unelmaduunin tulee lisätä Lappeenrannan asukkaiden hyvinvointia ja tuoda iloa heidän arkeensa, kertoo nuorisoneuvoja Jenna Kauhanen, Lappeenrannan kaupungilta.

– Unelmaduuniin tuli tänä vuonna ennätykselliset 43 hakemusta, joiden joukosta nuorisotoimen henkilökunnasta koottu raati valitsi viisi parasta. Nyt nämä viisi nuorta palkataan Lappeenrannan kaupungille toteuttamaan omia unelmaduunejaan kesällä 2024.

Ensimmäiset Unelmaduunarit aloittavat työnsä maanantaina 3.6.

Kesän Unelmaduunarit tuovat iloa lappeenrantalaisten arkeen

Tänä kesänä Unelmaduunareista kaksi työskentelee Lappeenrannan palvelukodeissa, joissa he järjestävät vanhuksien päiviin erilaista ohjelmaa. Yksi nuori työskentelee kodittomien ja apua tarvitsevien eläinten parissa Eläinsuojelukeskus Miussa. Tämän lisäksi Unelmaduunareiden joukossa on muraalin maalaaja ja ympäristön siistijä.

Yksi kesän 2024 Unelmaduunareista on 14-vuotias Jennika. Jennika työskentelee kahden viikon ajan Kaakkois-Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen Eläinsuojelukeskus Miussa. Hän toimii siellä kodittomien ja apua tarvitsevien eläinten parissa.

Jennika odottaa innolla tulevaa unelmaduunia, jossa hän pääsee tekemään sellaista työtä, joka on hänelle itselleen tärkeää ja jossa saa auttaa muita.

– Törmäsin Unelmaduunari-hakuun netissä ja halusin heti hakea mukaan. Aloin miettimään jotain sellaista asiaa, mikä on minulle itselleni tärkeä ja mistä haluaisin oppia lisää.

Myös 19-vuotias Linnea Nordlund pääsee tänä kesänä toteuttamaan unelmaduuniaan. Nordlund maalaa Louhen puiston muuntamorakennusta kahden viikon ajan.

– Olen harrastanut kuvataidekoulua 11 vuotta, joten maalaaminen on minulle tuttua ja mielekästä puuhaa. Odotankin innolla, että pääsen työskentelemään ulkona rauhallisessa ympäristössä ja samalla tekemään sitä mistä tykkään.

– Mielessäni on pari ideaa, miten rakennusta voisi ehostaa, jotta se sopisi paremmin ympäristöönsä. Aikomuksenani on maalata rakennus niin kuin se olisi tehty kivenlohkareista. Lisäksi maalaan yksityiskohdiksi sammalta ja pieniä eläimiä, Nordlund kuvailee.

Kolmas Unelmaduunari on 15-vuotias Hertta, joka odottaa myös hyvillä mielin unelmiensa kesätyön alkua. Hertta on harrastanut harmonikan soittoa seitsemän vuotta, joten oli luonnollista yhdistää se unelmaduuniin. Hän soittaa harmonikkaa Lappeenrannan palvelukodeissa ja järjestää näin vanhuksille kivaa ohjelmaa ja virkistystä päiviin.

Lisätietoja:

Jenna Kauhanen, Lappeenrannan kaupungin nuorisoneuvoja
Puh. 040 504 1945, jenna.a.kauhanen@lappeenranta.fi