Suosikit

Vanhalle maanläjitysalueelle Hiessilassa istutetaan 3000 puuntaimea

JULKAISTU 21.8.2023, 11.04

Karttakuva Hiessilta/Myllärinmäki alueesta, välissä Vanha Viipurintie. Punaisella merkitty alue, jossa vanha maanläjitysalue.

Lappeenrannan kaupunki raivaa ja kunnostaa vanhan maanläjitysalueen puustolle kasvatuskelpoiseen kuntoon Hiessillassa Vanhan Viipurintien varressa.

Alueelle on aiemmin läjitetty ylijäämämaata esimerkiksi rakennustyömailta ja se on tullut täyteen maasta jo kauan sitten. Kaupungin metsäasiantuntija Reetta Valkosen mukaan alueelta poistetaan villinä kasvanutta kasvillisuutta ja sinne tehdään puunistutuspaikkoja.

– Alueelta poistetaan pajua, horsmaa ja puunistutusta haittaavaa heinikkoa. Tavoitteenamme on saada alueelle kasvatuskelpoinen puusto.  

LUT- ja LAB-opiskelijat istuttavat puuntaimet

Maanläjitysalue raivataan ja sinne tehdään kaivinkoneella puunistutuspaikkoja elokuussa. Kaupunki hankkii myös noin 3000 kuusen ja männyn taimea ja ne istutetaan alueelle syyskuussa.

LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat istuttavat taimet.

– Opiskelijat kysyivät kaupungilta aluetta, jonka he voisivat metsittää. Tämä alue sopii siihen hyvin ja on hienoa, että opiskelijat ovat tähän innokkaita, sanoo Valkonen.

Ohessa olevassa kartassa näkyy punaisella puunistutusalue.

Lisätietoja:

Reetta Valkonen, metsäasiantuntija
Puh: 040 619 0908, reetta.valkonen@lappeenranta.fi