Suosikit

Sodissa kaatuneet, tuntemattomiksi jääneet saavat muistomerkin Lappeenrannan sankarihautausmaalle – hautausmaata saneerataan samassa yhteydessä

JULKAISTU 11.6.2024, 14.40

Kaivuri hoitamassa maata.

Lappeenrannan kaupunki rakennuttaa yhdessä Lappeenrannan seurakuntayhtymän kanssa muistomerkin sodissa kaatuneille, tuntemattomiksi jääneille vainajille, jotka on haudattu sankarihautausmaalle ilman omia tyynykiviä. Muistomerkin on mahdollistanut ja suunnitellut sankarihautausmaan hoitokunta. Muistomerkin rakennuttamisesta vastaa Lappeenrannan kaupunki ja muistomerkin on valmistanut taiteilija Antti Nieminen.

Muistomerkin rakentamisen yhteydessä sankarihautausmaalla tehdään samalla myös muutama saneeraustyö, kertoo kaupungin kunnossapitopäällikkö Topi Kangas, joka on myös sankarihautausmaan hoitokunnan sihteeri.

− Hautausmaalle kaivetaan valaistuksen saneeraukseen liittyviä kaapelointeja sekä korjataan ja siirretään kesävesiposteja. Tiedostamme, että kaivaminen sankarihautausmaalla kesäaikaan ei ole paras mahdollinen, mutta nyt se johtuu lähinnä muistomerkin valmistumisaikataulusta sekä kesävesikaivojen korjaustarpeesta.

− Kaikki kaivuutyöt haluttiin osoittaa tehtäväksi yhdellä kertaa. Kaivuutyöt suoritetaan niin, että niistä on kaupunkilaisille ja turisteille mahdollisimman vähän haittaa, lisää Kangas.

Lisätietoja

Topi Kangas, kunnossapitopäällikkö, sankarihautausmaan hoitokunnan sihteeri
Puh. 040 144 0330, topi.kangas@lappeenranta.fi

Matti Matikainen, sankarihautausmaan hoitokunnan puheenjohtaja
Puh. 040 723 1551