Suosikit

Sammontalon rakennustyömaan ilkivallan kitkemiseen toivotaan apua myös asukkailta

JULKAISTU 29.5.2024, 12.31

Lappeenrannan Sammonlahteen tulevan Sammontalon rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Peruskivi muurattiin 1.11.2023 ja rakennuksen oletetaan valmistuvan vuoden 2025 kesäkuussa.

Rakentaminen etenee aikataulun mukaan, mutta työmaalla ajoittain ilmenevän ilkivallan takia on jouduttu olemaan yhteydessä poliisiin.

SRV:n työmaapäällikkö Karri Behm kertoo, että ilkivallan lisäksi rakennustyömaalla on tapahtunut myös varkauksia.

– Varkaat ovat vieneet sähkökaapeleita, työkaluja ja -koneita sekä niiden akkuja, Behm sanoo.

– Nämä varkaudet hidastavat tekemistä ja aiheuttavat luonnollisesti kustannuksia.

Ilkivaltaa on kohdistunut joihinkin valmiisiin pintoihin kohteessa ja työmaa-alueella on havaittu asiatonta liikkumista. Työmaan vartiointia on tehostettu entisestään.

– Työmaalla on runsaasti tallentavia valvontakameroita, liiketunnistimia ja hälyttimiä, jotka helpottavat valvontaa ja kaikista tapauksista tehdään rikosilmoitus poliisille, Behm sanoo.

– Kaiken kaikkiaan yhteydenpito viranomaisiin on aktiivista.  

Lappeenrannan toimitilojen rakennuttajapäällikkö Pekka Talonpoika muistuttaa työmaalla liikkuminen voi olla vaarallista.

– Lisäksi tällainen toiminta aiheuttaa ylimääräistä vaivaa ja työtä sekä kustannuksia kaikille hankkeessa mukana oleville, Talonpoika sanoo.

Sekä rakennuttaja että kaupunki toivovat, että alueen asukkaat ovat aktiivisia ja ottavat havaitsemistaan ilkivallasta ja luvattomasta liikkumisesta matalalla kynnyksellä yhteyttä joko heihin tai viranomaisiin.

– Jos sattuu näkemään ilkivaltaa, voi soittaa myös hätänumeroon 112, parhaassa tapauksessa tekijä saadaan kiinni, Talonpoika sanoo.

Lisätietoja:

Pekka Talonpoika, rakennuttajapäällikkö, Lappeenrannan Toimitilat Oy
Puh. 0400 668 760, pekka.talonpoika@lappeenranta.fi

Karri Behm, työmaapäällikkö, SRV Oy
Puh. 040 152 9650, karri.behm@srv.fi