Suosikit

Saimaan sylissä -tanssiteos Myllysaaressa tiistaina 18.6.2024 klo 18

JULKAISTU 11.6.2024, 15.38

Ihmisiä tanssimassa ja soittamassa laiturilla ja mies uimassa järvessä.

Paikkasidonnainen Saimaan sylissä -tanssiteos esitetään tiistaina 18.6. klo 18 Myllysaaren uimalaitoksella. Esiintymislavaksi muuttuvalla laiturialueella nähdään Rakuunasoittokunta, 24 tanssin harrastajaa sekä uimareita. Katsojat voivat seurata teosta uimalaitoksen nurmialueen rinteeltä tai vaikkapa vedestä veneestä käsin.

– Monitaiteinen teos yhdistelee upeasti tanssia, elävää musiikkia ja uintia, esityksen tanssitaiteilija Veera Ahonen hehkuttaa.

– Saimaan sylissä on kesän avaus. Se on luonnon oma taulu, joka herää eloon antaen katsojalle vapauden nähdä ja kuulla tuttu paikka uudella tavalla. Se ei varsinaisesti tavoittele mitään, se vain on, ja kutsuu aistimaan hetkeksi.

Vaikuttava ja juhlallinenkin sinfoninen puhallinmusiikki luo äänimaiseman tanssijoille, jotka liikkuvat laitureilla, uimahyppytornissa ja allasvedessä tutkien miljöötä yksin ja yhdessä.

– Jokainen ainakin omassa sylissä, ehkä toisten sylissä, Saimaan sylissä ja toivottavasti myös auringon sylissä, Ahonen kuvailee.

Katsojat pääsevät mukaan uimaan Rakuunasoittokunnan säestämänä

Teoksen kesto on 30 minuuttia, jonka jälkeen myös yleisö voi mennä uimaan. Rakuunasoittokunta viihdyttää kaikkia uimareita vielä muutamalla kappaleella. Ahonen muistuttaakin katsojia ottamaan uimapuvut mukaan.

Teos on osa Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuotta ja se toteutetaan yhteistyössä tanssitaiteilijoiden Sanna Salaman ja Veera Ahosen, Lappeenrannan Tanssiopiston sekä Rakuunasoittokunnan kanssa. Tapahtumaan on säävaraus ja sinne on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Veera Ahonen, esityksen tanssitaiteilija
Puh. 0408229442, ahonendance@gmail.com

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
Puh. 0406693767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi