Suosikit

Sähköpotkulaudat palaavat Lappeenrannan kaduille jälleen 8.4.2024 – kaupunki muistuttaa liikennesääntöjen noudattamisesta

JULKAISTU 8.4.2024, 15.58

Kaksi sähköpotkulautaa pyörätien reunassa. Puita, ruohoa.

Sähköpotkulaudat ilmestyvät Lappeenrannan katukuvaan 8.4. alkaen, kun yksityinen palveluntarjoaja tuo sähköpotkulautansa vuokrattavaksi.

Lappeenrannan kaupunki ei vastaa sähköpotkulautojen vuokraamisesta tai käytöstä – se kuuluu yksityisille palveluntarjoajille. Haluamme muistuttaa sähköpotkulautojen käyttäjiä toimimaan liikennesääntöjen mukaisesti, sanoo kaupungin kestävän liikkumisen asiantuntija Matleena Kujala.

− Potkulautojen enimmäisnopeus on 25 kilometriä tunnissa, joten niillä ajettaessa tulee noudattaa pyöräilijöihin sovellettavia liikennesääntöjä. Sähköpotkulaudalla ajetaan pyörätiellä tai jos pyörätietä ei ole, autotien oikeassa reunassa. Yöaikaan keskusta-alueella on voimassa myös erillinen nopeusrajoitus.

Sähköpotkulautojen pysäköinnille on myös säännöt

Sähköpotkulaudan saa pysäköidä vain mahdollisimman lähelle tien reunaa ja tien suuntaisesti, ellei liikennemerkeillä ole erikseen muuta pysäköintitapaa ilmoitettu. Sähköpotkulautaa ei saa jättää tielle, jossa se voi vaarantaa tai haitata liikennettä.

Etenkin katujen hiekanpoiston aikana tulee kiinnittää erityistä huomiota sähköpotkulautojen huolelliseen pysäköintiin, jotta hiekka saadaan poistettua tehokkaasti koko tieosuudelta. Aluksi keskustassa onkin voimassa rajoituksia laudan pysäköinnissä hiekanpoiston takia.

Lisätietoa sähköpotkulautojen käytöstä löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Lisätietoja liikennesääntöihin liittyen:

Matleena Kujala, kestävän liikkumisen asiantuntija
Puh. 040 6551850, matleena.kujala@lappeenranta.fi