Suosikit

Puhelimien käyttö kielletään Lappeenrannan uimahallien pesu- ja pukutiloissa – puhelimia saa jatkossa käyttää pesu- ja pukutiloissa vain terveyssyistä

JULKAISTU 16.12.2022, 13.34

Puhelimien ja älylaitteiden käyttö on jatkossa kiellettyä Lappeenrannan uimahallien pesu- ja pukutiloissa.

Liikuntapalvelupäällikkö Petri Ruotsalaisen mukaan uimahallien järjestyssääntöihin tehdyn muutoksen myötä uimahalleista pyritään luomaan turvallisempi tila ja myös ennaltaehkäisemään kiusaamista.

– Uimahalleissa on ollut jo tähän asti kuvaamiskielto, mutta se ei ole ollut kaikilta osin täysin riittävä turvaamaan pukutilojen turvallisuutta kaikille uimahallin käyttäjille.

Kaupungin uimahallit ovat kaikille avoimia liikuntatiloja, ja Lappeenrannan kaupunki toivoo, että asiakkaat huomioivat kanssakävijät uimahallissakin ja noudattavat järjestyssääntöjä.

– Näin voidaan luoda edellytyksiä viihtyisälle ja turvalliselle uimahallikokemukselle sekä myös rentouttavalle ja rauhalliselle ilmapiirille ilman puhelinkeskusteluja ja puhelinten pirinää, Ruotsalainen sanoo.

Puhelimien käyttö on kuitenkin sallittua terveyssyistä.

– Puhelinta käytetään esimerkiksi työvälineenä diabeteksen hoidon seurannassa, ja luonnollisesti tarpeen vaatiessa hätänumeroonkin soittaminenkin on sallittua.

Puhelimien ja älylaitteiden käyttöä koskeva kielto on kirjattu uimahallien järjestyssääntöihin, jotka ovat nähtävillä uimahallien tiloissa.

Lisätietoja:

Petri Ruotsalainen, liikuntapalvelupäällikkö
Puh. 040 846 1678, petri.ruotsalainen@lappeenranta.fi