Suosikit

Liiketilojen näyteikkunoihin toteutetut taidenäyttelyt ilahduttavat jälleen ohikulkijoita Lappeenrannassa

JULKAISTU 24.4.2024, 11.23

Lappeenrannan kaupungin ja sen keskustaajamien keskustoissa sijaitseviin näyteikkunoihin on toteutettu pienoistaidenäyttelyitä, jotka ovat tutustuttavissa ympäri vuorokauden aina elokuun 2024 loppuun saakka. Näyttelyt on toteutettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun ja alueen taidetoimijoiden kanssa.

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelussa työskentelevä Jaana Kestola kertoo, että näyteikkunoihin toteutettujen taidenäyttelyiden tavoitteena on tuoda näkyviin alueellista osaamista ja tarjota ihmisille elämyksiä kevään keskelle.

- Lappeenranta on elävä kulttuurikaupunki ja meiltä löytyy monenlaista erilaista taidealan osaamista. Parhaillaan tyhjillään olevien liiketilojen näyteikkunat ovat hyvä keino tuoda esiin niin taiteen ammattilaisten, kuin harrastajienkin osaamista.

Taidenäyttelyitä ovat mukana toteuttamassa Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Lappeenrannan kuvataidekoulu, Mieli Etelä-Karjala Mielenterveys ry., Etelä-Karjalan taiteilijaseura ry., Kaakon taide ja Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku.

- Lisäksi mukana on myös suuri joukko kaupungin yläkouluja ja niiden oppilaita. Kimpisen, Sammonlahden, Kesämäen ja Steinerkoulun oppilaiden töihin voi tutustua kauppakeskus Oprin näyteikkunoissa. Luukkaantorilla on nähtävillä Lauritsalan yläkoulun oppilaiden teoksia ja Joutsenossa koululaisten teoksiin voi tutustua osoitteessa Keskuskatu 7.

Eri puolille kaupunkia toteutettuja näyttelyitä voi löytää eri paikoista elokuun loppuun saakka.

- Yläkoululaiset ovat avanneet näyttelykokonaisuuden omilla teoksillaan ja näytteilleasettajia vaihdetaan kevään ja kesän kuluessa.

- Olemme halunneet tuoda teoksia laajasti näkyviin eri puolille Lappeenrantaa. Esimerkiksi Ylämaa-talolta voi löytää Etelä-Karjalan taiteilijaseuran toteuttamia teoksia, Kestola kertoo.

Näyteikkunoihin toteutetut näyttelyt ovat osa Lappeenrannan kaupungin viettämää Kulttuurin unelmavuotta.

- Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu sai viime vuonna näyteikkunataidenäyttelystä hyvää palautetta ja halusimme toteuttaa sen nyt uudelleen osana Kulttuurin unelmavuotta. Näyteikkunoihin toteutetut näyttelyt ovat myös hyvä keino lisätä alueen asukkaiden osallisuutta ja saada ihmiset tutustumaan omaan kaupunkiinsa, Kestola lisää hymyillen.

Lisätietoja:

Tekninen avustaja Jaana Kestola, jaana.j.kestola@lappeenranta.fi, puh. 0405568303