Suosikit

Lempi-leipuri kertoo karjalaiseen tapaan tarinoita Lappeenrannan linnoituksesta ohjatuilla draamakierroksilla

JULKAISTU 26.6.2023, 09.43

Uutiskuvat 2023/Leipuri Lempi kuva.jpg

Lempi-leipurin opastetut draamakierrokset käynnistyvät linnoituksessa perjantaina 30.6. klo 16. Fiktiivisen, 1940–1950-lukujen aikaisen Lempi-leipurin tarinat kertovat linnoituksen alueen historiasta.

Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Matkailuoppaat ry:n yhdessä järjestämillä kierroksilla ”linnoituksen Lempi-leipurin uunin lämmössä muhii monenlaisia tarinoita linnoituksesta. Niitä Lempi tallettaa mustakantisen reseptivihkon väliin. Kun uteliaita kuulijoita osuu paikalle, Lempi raottaa vihkoaan ja kietoo tarinat sykkyrälle yhtä sievästi kuin esiliinansa nauhat.”

‒ Tarinat ovat lempimäinen sekoitus historiallisia faktoja eri aikakausilta, paikallisella perimätiedolla höystettynä, opas Arja Ylä-Outinen kuvailee.

Ylä-Outinen kannustaa kaikkia linnoituksen historiasta kiinnostuneita suuntaamaan linnoitukseen opastetuille kävelykierroksille.

‒ Lempin kierroksella voi leppoisissa merkeissä tutustua Lappeenrannan ja linnoituksen historiaan. Lempin karjalaisessa puheliaassa seurassa viihtyvät niin vanhemmat kuin nuoremmatkin kuulijat.

Kävelykierrokset alkavat 30.6. suomenkielisillä opastuksilla ‒ elokuussa luvassa myös englanninkielisiä kierroksia

Suomenkieliset draamakierrokset järjestetään perjantaisin 30.6.‒28.7. klo 16. Englanninkieliset kierrokset pyörivät perjantaisin 4.‒18.8. klo 16. Kierroksen kesto on yksi tunti ja lähtöpaikkana toimii Pusupuiston kioski (Kristiinankatu 2).

Opastetun kierroksen hinta on 15 euroa/hlö. Lippuja voi ostaa Hiekkalinnan matkailuneuvonnasta, kauppakeskus IsoKristiinassa sijaitsevasta matkailuneuvonnasta ja verkosta: stopover.fi/lappeenranta.

Lisätietoja:

Alla Niemi, matkailuneuvontakoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 667 1755, alla.niemi@lappeenranta.fi

Arja Ylä-Outinen
Puh. 050 300 6322, kahvilamajurska@gmail.com