Suosikit

Lappeenrantalaiset valitsivat kesän 2024 Hiekkalinnan teemaksi Saimaa alkaa Lappeenrannasta

JULKAISTU 12.1.2024, 11.31

: Norppa-aiheinen hiekkaveistos Lappeenrannan Hiekkalinnalla.

Lappeenrannan kesän 2024 Hiekkalinnan teema annettiin tänä vuonna asukkaiden päätettäväksi. Kaupunki pyysi asukkaita äänestämään tulevan kesän Hiekkalinnan teemaa kahdesta vaihtoehdosta.  

Ensimmäinen teemavaihtoehto oli Kulttuurin unelmavuosi Lappeenrannassa ja toinen oli Saimaa alkaa Lappeenrannasta. Ääniä annettiin peräti 550 kpl. Äänestyksen perusteella teemaksi valikoitui Saimaa alkaa Lappeenrannasta, joka korjasi kirkkaasti suuremman potin. 

– Se, miten saimaalaisuus koetaan ja on koettu täällä osana elämää, on äänestyksenkin tuloksen perusteella tärkeä teema lappeenrantalaisille. Onhan Lappeenranta tunnettu höyrylaivoista, risteilyistä, kylpylöistä, norpista, uitoista ja muikuista! Muun muassa nämä aiheet voivat näkyä Hiekkalinnalla tämän teeman puitteissa, kertoo Lappeenrannan kaupungin matkailun asiantuntija Antti Tuomaala.

Äänestyksessä sai myös ehdottaa Hiekkalinnalle nimeä ja äänestys kirvoitti mitä mielikuvituksellisimpia ideoita; esimerkkeinä ehdotetuista nimistä nostettakoon Seikkailujen Saimaa, Saimaan sylissä, Saimaa Soi, Sydämessä Saimaa, Saimaan Helmi, Meidän Saimaa ja Saimaan sydän ja Saimaa, sininen helmi.

Vastaajien kesken on arvottu 100 euron arvoinen lahjakortti Hiekkalinnan palveluihin ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Vuoden 2024 Hiekkalinna kantaa nimeä Lappeenranta – Saimaan sydän

Vuoden 2024 Hiekkalinnan nimeksi on runsaista ehdotuksista valittu Lappeenranta – Saimaan sydän, englanniksi Lappeenranta – Heart of Lake Saimaa.

– Hiekkalinna on meidän yhteinen asia, jolla kohtaamme vieraitamme ja jota esittelemme Saimaan ohella. Sataman ja linnoituksen rinnalla Hiekkalinna on noussut matkailijoiden parhaiten Lappeenrantaan yhdistäväksi asiaksi, mikä korostaa sen teeman merkitystä. Teemalla viestimme kotiseutuylpeydestä ja vastuusta pitää Saimaa puhtaana. Saimaa on meille sydämen asia, toteaa Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman.

Tulossa on erityinen vuosi, sillä vuonna 2024 Lappeenrannassa vietetään Kulttuurin unelmavuotta ja Lappeenranta juhlii 375-vuotisjuhlavuottaan. Saimaan alueella vietetään myös European Region of Gastronomy -juhlavuotta. Juhlavuodet näkyvät ensi kesänä myös Lappeenrannan Hiekkalinnalla. 

Lue lisää juhlavuosista 2024: 

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi: www.lappeenranta.fi/kulttuurinunelmavuosi 
Lappeenranta 375-vuotis juhlavuosi: www.lappeenranta.fi/lpr375  
Saimaa European Region of Gastronomy: https://www.tastesaimaa.fi/ 

Lisätiedot: 

Antti Tuomaala  
Asiantuntija – matkailu ja yrityspalvelut, Lappeenrannan kaupunki 
p. 040 065 8203  
antti.tuomaala@lappeenranta.fi

Mirka Rahman  
Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja, Lappeenrannan kaupunki  
p. 040 849 9161   
mirka.rahman@lappeenranta.fi