Suosikit

Lappeenranta tarjoaa ensi kesänä paljon tekemistä ja kokemista Fazerin myymälän innoittamana

JULKAISTU 15.3.2024, 11.11

Ihmisiä kokoontuneena sataman torille kesäiltana.

Äskettäin julkaistu tieto Fazerin myymälän avaamisesta Satamatielle on otettu innostuneesti vastaan Lappeenrannan kaupungilla.

Vs. kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen näkee Fazerin uusimman uutisen lujittavan yrityksen läsnäoloa kaupungissa entisestään.

– Kaupungin ja Fazerin yhteistyö on muotoutunut erittäin kiinteäksi viimeisen vuoden aikana.

– Näin ollen neuvottelut myymälän toteuttamisesta sujuivat myös erinomaisesti ja yllättävän nopeasti, Sallinen sanoo.

Fazer teki noin vuosi sitten päätöksen säilyttää makeistuotannon Lappeenrannassa ja vuoden lopulla se ilmoitti suunnittelevansa mittavia investointeja ympäristöasioihin ja tehtaan remontointiin. Myös Myllymäessä sijaitseva Fazer leipomot Oy on sitoutunut alueelle ja jatkoi vuokrasopimusta Lappeenrannan Yritystilan kanssa vuoteen 2030 asti.

– Vs kaupunginjohtajana tässä ei voi muuta kuin sydämestään iloita niin Fazerin toiminnan kehityksestä kaupungissa kuin lappeenrantalaisten työpaikkojen puolesta, Sallinen iloitsee.

Suomen Monacon kesä 2024 -kampanja yhdessä yritysten kanssa

Kaupungin elinvoimajohtaja Ding Ma kertoo, että kaupunki suunnittelee alueen yrittäjien kanssa ensi kesäksi sataman ja linnoituksen alueelle erillistä kampanjaa, joka houkuttelee asukkaita ja matkailijoita paitsi karkkiostoksille myös kulttuurin ja palveluiden pariin. Kaupunki toivottaa kaikki satama- ja linnoitusalueen yritykset mukaan tekemään unohtumatonta kesää 2024.

– Lähetämme myöhemmin yrittäjille kutsun yhteisen pöydän ääreen keskustelemaan asiasta, Ma sanoo.

– Tavoitteena on rakentaa kaikille, mutta erityisesti lapsiperheille, unohtumattomia kesämuistoja Lappeenrannassa. Olemme nimenneet ensi kesän toimenpidekokonaisuuden Suomen Monacon kesä 2024 -kampanjaksi.

Nimellä viitataan siihen, että Lappeenrantaa on kutsuttu silloin tällöin Suomen Monacoksi.

Sen lisäksi, että Fazerin myymälä ja muut sataman elämykset ovat varmasti kiinnostavia, kaupunki poistaa museoista pääsymaksut kesän ajaksi.  

– Museoiden suosio on noussut koko Suomessa viime aikoina aivan uusiin ulottuvuuksiin ja uskomme, että museoiden maksuttomuus ja alueen muut palvelut houkuttelevat uusia päivä- ja viikonloppumatkailijoita Lappeenrantaan.

Hiekkalinna, katubussi ja kaupungin juhlavuosi

Kaupunki luottaa edelleen myös hiekkalinnan vetovoimaan. Tänä vuonna asukkaat valitsivat teemaksi Saimaa alkaa Lappeenrannasta.

– Myös vuoden 2024 Hiekkalinnan nimeksi saatiin runsaasti ehdotuksia, Ma sanoo.

– Niiden joukosta valittiin Lappeenranta – Saimaan sydän, englanniksi Lappeenranta Heart of Lake Saimaa.

Ensi kesä ja itse asiassa koko kuluva vuosi sisältävät jopa tavallista enemmän tekemistä ja kokemista, sillä vuonna 2024 Lappeenrannassa juhlitaan kaupungin 375-vuotissyntymäpäivää.

– Lappeenrannan yhteisiä juhlia vietetään elokuun puolivälissä alkavalla juhlaviikolla, jolloin nostetaan esiin perinteitä, paikallista osaamista ja lappeenrantalaista yhdessä tekemisen meininkiä, Ma kertoo.

– Vuosi 2024 on myös kulttuurin unelmavuosi Lappeenrannassa, mikä näkyy ympäri kaupunkia.

Lappeenrannassa nähdään kesällä myös katujunan korvaava katubussi ja suosittu elokuun viimeisen viikonlopun Sataman valot -tapahtuma laajenee kaksipäiväiseksi.

Lisätietoja:

Ding Ma, elinvoimajohtaja, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 660 4015

Tuomo Sallinen, vs. kaupunginjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 624 1422

https://lappeenrantaevents.fi/fi/Meilla-tapahtuu