Suosikit

Lappeenranta hakee Kuninkuusraveja vuodelle 2026

JULKAISTU 17.5.2023, 09.48

Kuninkuusravit Lappeenrannan raviradalla 2009.

Kuninkuusravien järjestämispaikkakunta vaihtuu vuosittain. Maakuntaradat hakevat tapahtuman järjestämisoikeutta vuosia etukäteen. Tämän hetken tiedon mukaan Suomen Hippos ry päättää syksyllä 2023 Kuninkuusravien järjestämispaikkakunnat vuosille 2026–2028.

Lappeenrannan Ravirata Oy:n, Lappeenrannan kaupungin, Etelä-Karjalan liiton ja LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteisponnistuksen tavoitteena on saada Kuninkuusravit Lappeenrantaan ensisijaisesti vuonna 2026 ja toissijaisesti 2027 ja 2028.

Kuninkuusravit on Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Tuomo Sallisen mukaan yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista.

– Kuninkuusraveihin kokoontuu yli 50 000 katsojaa ympäri Suomea, joten kyseessä on merkittävä ja valtavaa suosiota nauttiva tapahtuma. Kolmipäiväisen tapahtuman aluetaloudellisiksi vaikutuksiksi on arvioitu yli 10 miljoonaa euroa.

Kuninkuusravien saaminen Lappeenrantaan tukisi kaupungin strategisia tavoitteita sekä osoittaisi samalla luottamusta Lappeen raviradan toimintaan sekä Lappeenrantaan ja koko maakuntaan monipuolisena ja houkuttelevana tapahtumapaikkana.

– Kuninkuusravit lisäisi varmasti Lappeenrannan valtakunnallista tunnettuutta ja vahvistaisi alueen vetovoimaa, Sallinen toteaa.

Raviradan toimitusjohtaja Teemu Keskitalo kertoo, että onnistuneen tapahtuman järjestäminen edellyttäisi suunnitelmallista valmistelua, ravirata-alueen kunnostustoimenpiteitä ja yhteistyökumppanien pitkäjänteistä sitoutumista.

– Raviradalla on uusiutunut organisaatio ja ravirata on kehittyvä tapahtuma-alue. Etenkin nouseva ravikatsomo on valttimme Kuninkuusravien kaltaisessa tapahtumassa, sillä kyseinen katsomo takaa erinomaisen näkyvyyden suurellekin yleisömäärälle.

Lappeenrannassa on vahvaa osaamista ravien järjestämisestä jo entuudestaan.

– Täällä on järjestetty esimerkiksi Kuninkuusravit aiemmin vuosina 1955, 1977, 1993 ja 2009. Pidän vahvuutenamme tätä uutta hakua ajatellen myös sitoutuneita kumppaneitamme, kuten Lappeenrannan kaupunkia, Etelä-Karjalan liittoa, LUTia ja LABia.

Lappeenrannan Ravirata Oy hakee kaupungilta alustavaa sitoutumista enintään 100 000 euron suuruiseen yhteistyösopimukseen Kuninkuusravien järjestämiseksi. Yhteistyösopimus ja siihen perustuva maksuaikataulu laaditaan erillisen valmistelun perusteella. Yhteistyösopimus tuodaan erikseen päätettäväksi, kun Kuninkuusravien järjestämispaikkapäätös on tehty.

– Maanantaina 22.5. kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki sitoutuisi alustavasti enintään 100 000 euron suuruiseen yhteistyösopimukseen Kuninkuusravien järjestämiseksi, Tuomo Sallinen sanoo.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Teemu Keskitalo, toimitusjohtaja, Lappeenrannan Ravirata Oy
puh. 040 152 4901, teemu.keskitalo@lappeenravit.fi