Suosikit

Lappeenrannan museot kartoittaa Etelä-Karjalan monumentit

JULKAISTU 13.5.2024, 15.00

Museot/Kosken Kuvaamo, 1962. Edelfelt Muistokivi. Ruokolahti. Lappeenrannan museot..jpg

Lappeenrannan museot kartoitti vuosina 2023–2024 nykyisen Lappeenrannan kaupungin alueella sijaitsevat muistomerkit ja julkiset taideteokset. Toukokuussa 2024 käynnistyneessä jatkohankkeessa inventoidaan muut Etelä-Karjalan alueen monumentit.

Kartoitushankkeen tavoitteena on tallentaa museoiden kokoelmiin tiedot Etelä-Karjalan alueella sijaitsevista monumenteista: muistokivistä, laatoista, paasista, patsaista ja reliefeistä. Samalla monumenttien kunto ja sijainti tarkistetaan ja dokumentoidaan paikan päällä. 

Kartoituksen piiriin kuuluvat Luumäen, Lemin, Savitaipaleen, Taipalsaaren, Imatran, Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan alueiden muistomerkit ja julkiset taideteokset. Kohteet on jo pääosin luetteloitu, ja ne dokumentoidaan valokuvaamalla vuoden 2024 touko-syyskuun aikana. Tällä hetkellä tiedossa on lähes 220 kartoitettavaa monumenttia.

Yksityishenkilöiden ja yhdistysten toivotaan ilmoittavan museolle harvojen tuntemista tai omistamillaan mailla olevista muistomerkeistä. Kuvauskäynnit sovitaan aina etukäteen maanomistajan kanssa.

Lisätiedot:

Päivi Makkonen
Tutkija
puh. 040 767 7045
paivi.makkonen@lappeenranta.fi

 

Kuva: Kosken Kuvaamo, 1962. Edelfelt Muistokivi. Ruokolahti. Lappeenrannan museot.