Suosikit

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi tarjoaa luovan alan toimijoille kehittämismahdollisuuksia ja koulutustilaisuuksia maalis-huhtikuussa

JULKAISTU 1.3.2024, 13.47

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 on mukana monessa. Maalis-huhtikuussa unelmavuoden puitteissa järjestetään tapahtumasparrauksia luovan alan toimijoille. Keväällä Kulttuurin unelmavuosi on myös mukana TE-palveluiden järjestämässä Luovuus liiketoiminnaksi -koulutuksessa.

Esiintyjiä lavalla akrobatisoimassa ja musisoimassa.

Tapahtumasparrauksella halutaan auttaa tapahtumia kehittymään – luennot alkavat kaikille avoimilla osuuksilla

Luovan alan toimijat sekä tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita 8.3., 22.3. sekä 19.4. kuuntelemaan tapahtuman järjestämiseen liittyviä luentoja Lappeenrannan kaupungintalon kokoustila Venlaan.  

Luentojen aiheina ovat rahoitus ja budjetointi, yritysyhteistyö ja sponsorointi sekä markkinointi ja viestintä. Luennot ovat osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 – Elinvoimaa elämystaloudesta -hankkeen tapahtumasparrausohjelmaa.

Tapahtumasparrausohjelmaan etsittiin joukko tapahtumia kehitettäväksi avoimen haun kautta. Tapahtumia ovat kehittämässä yhteistyössä kaupungin henkilökunta sekä muut alan asiantuntijat.

– Vaikka tapahtumasparrausohjelma keskittyy valittujen tapahtumien kehittämiseen, on tilaisuuksien ensimmäinen osuus avoin myös muille luovan alan toimijoille, kertoo Kulttuurin unelmavuoden koordinaattori Tuulia Ahokas.

Tapahtumasparrausten aikataulut ja ohjelmat 8.3., 22.3. ja 19.4.

Perjantai 8.3. klo 15 alkaen

Kaikille avoin osuus noin 50 min, klo 15–15:50. Ohjelma: Lappeenrannan yrityspalvelut Wirma esittelee palveluitaan. Aiheena on tapahtuman rahoituspohjan vahvistaminen ja budjetointi. Puhujana luovien alojen toimialajärjestöjen kanssa yhteistyötä tekevän AGMA:n toiminnanjohtaja Riitta Aittokallio.

Lue lisää Wirmasta: https://www.wirma.fi/
Lue lisää AGMA:sta (agents and managers in creative industries) https://www.agma.fi/meista1

Perjantai 22.3. klo 15 alkaen

Kaikille avoin osuus noin 40 min, klo 15–15:40. Ohjelma: Aiheena on yritysyhteistyö ja sponsorointi. Puhujana Laura Sandström (SPOT eli Sponsorointi & Tapahtumat ry:n operatiivinen johtaja).

Lue lisää SPOT:sta: https://www.spot.fi/yhdistys

Perjantai 19.4. klo 15 alkaen

Kaikille avoin osuus noin 40 min, klo 15–15:40. Ohjelma: Aiheena viestintä ja markkinointi sekä kohderyhmän tavoittaminen.

Luovuus liiketoiminnaksi –koulutuksessa tarjotaan konkretiaa

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 on myös mukana TE-palvelujen järjestämässä Luovuus liiketoiminnaksi -koulutuksessa tarjoamalla konkreettisen kehitystehtävän.

Koulutuksen aikana järjestetään 1–2 yrityshackathonia, joissa yhteistyöyrityksien tarpeet luovan alan osaamiselle tuodaan toimeksiantoina opiskelijoiden työstettäväksi. Hackathonissa on mukana muun muassa Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuosi 2024. Opiskelijat työstävät yrityksen antamaa tehtävää jaettuna luomisprosessina, jonka aikana ideoista ja suunnitelmista syntyy osallistujien osaamista kehittäviä konkreettisia tuloksia.

Luovuus liiketoiminnaksi -koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien ydinosaamista niin, että luovuus yhdistetään menestyvään liiketoimintaosaamiseen.  Koulutukseen voi hakea kulttuuri- tai luovan alan osaaja tai alan yritystoimintaa aloitteleva mikro-/pienyrittäjä. Lisäksi hakijan tulee olla Kaakkois-Suomen TE-toimiston asiakas. Koulutus toteutetaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueella Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella 25.3.2024–20.6.2024.

Lisätietoa: https://faroscom.com/luovuus-liiketoiminnaksi-kaakkois-suomi/

Lisätiedot:

Tuulia Ahokas, Hankekoordinaattori – Kulttuurin unelmavuosi 2024, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 8440252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi