Suosikit

Lappeenrannan kaupunki valmistelee uuden tilavarausjärjestelmän hankintaa

JULKAISTU 4.7.2023, 12.32

Lappeenrannan kaupunki valmistelee uuden tilavarausjärjestelmän hankintaa, johon liittyvä kilpailutus on käynnissä. Tavoitteena on, että uusi palvelu tulisi asiakkaiden käyttöön vuoden 2024 kesällä.

Tällä hetkellä kaupungin tilat ovat varattavissa useamman eri palvelun kautta. Uusi tilavarausjärjestelmä tulee kokoamaan kaikki kaupungin tilat yhdestä paikasta varattaviksi. Käyttökielinä järjestelmässä on suomi ja englanti.

Tietohallinnon suunnittelija Sami Hjeltin mukaan tavoitteena on, että tilat ovat myös varattavissa helposti riippumatta siitä, kuka varauksen tekee.

‒ Uusi palvelu mahdollistaa uudet ratkaisut laajempaan tilojen käyttöön ja asiakkaan omatoimisuuteen. Uuden palvelun tulee olla saavutettava ja tukea vahvaa tunnistautumista. Tarkoituksena on, että tilavarauksia voi tehdä itsenäisesti mobiililaitteella ja verkkoselaimella. Lipputuotteita esimerkiksi uimahalliin voi jatkossakin ostaa myös itsepalveluna.

Varauksen tekeminen tulee olemaan myös ajankohdasta riippumatonta, ja maksaminen onnistuu moderneilla verkko- ja mobiilimaksamisen menetelmillä.

Vahvan tunnistautumisen ansiosta esimerkiksi laskutuksen ja vakiovarausten hallinta helpottuu, kun sama käyttäjä ei voi luoda vahingossakaan useampaa käyttäjätunnusta itselleen.

‒ Kaupungin sisäisestä näkökulmasta tärkeää on, että tuleva palvelu tarjoaa meille kattavasti tietoa tilojen käytöstä sekä yleensä nykyistä parempaa hallintaa tilojen näkyvyyden ja varattavuuden osalta, liikuntatoimen vuorosuunnittelija Juho Ojala sanoo.

Nykyinen tilavarausjärjestelmä jatkaa kilpailutuksen ajan toistaiseksi. Laajaa teknistä päivitystä tällä hetkellä edellyttävä ja kokeilussa ollut Varaamo puolestaan poistuu kokonaan käytöstä lähikuukausien aikana. Vähäiselle käytölle jääneen Varaamon kautta tiloja varattaviksi tarjonneille tahoille on tiedotettu asiasta erikseen, ja palvelun asiakkaat ohjataan muihin kanaviin.

Lisätietoja

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
Puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Petri Ruotsalainen, liikuntapalvelupäällikkö
Puh. 040 846 1678, petri.ruotsalainen@lappeenranta.fi

Juuso Mikkonen, tietohallintopäällikkö, lisätiedot 14.7. saakka
Puh. 040 662 1558, juuso.mikkonen@lappeenranta.fi