Suosikit

Lappeenrannan kaupunginteatterilla päättyneellä näytäntökaudella 19 757 katsojaa

JULKAISTU 30.5.2024, 12.30

Henkilö ojentamassa ruusua.

Lappeenrannan kaupunginteatterin esityksissä vieraili näytäntövuonna 2023–2024 yhteensä 19 757 katsojaa. Kokonaiskatsojamäärä nousi edellisestä näytäntövuodesta 25 %, mikä antaa viitteitä siitä, että kävijämäärät ovat hiljalleen elpymässä vaikeiden koronapandemiavuosien jälkeen.

Kevään 2024 kokonaiskatsojamäärä oli 10 806 henkeä, mikä on 20 % nousu syksyn katsojamäärästä ja peräti 33 % nousu edelliskeväästä 2023. Nousua tapahtui myös esitysmäärässä. Alkuvuoden peruutuksista huolimatta kauden 2023–2024 aikana esityksiä oli 11 enemmän kuin edeltävänä vuonna.

– Teatteri alkaa vihdoin elpyä koronasta, vaikka osin täyttöasteet ovat jääneet vaatimattomiksi. Tähän reagoidaan ensi syksystä alkaen monipuolisemmilla esitysten alkamisajoilla ja pääasiassa esitykset alkavat myös arkisin jo klo 18, lauantaisin pääasiassa klo 13 ja 16. Ratkaisulla seuraamme valtakunnallista trendiä ja kuuntelemme yleisön toiveita. Tässä mennään kohti uutta, koronan jälkeistä normaalia, kommentoi Lappeenrannan kaupunginteatterin hallinto- ja tuotantopäällikkö Eveliina Kunttu.

Esityskaudeksi 2024–2025 teatteri uudistaa myös kausikorttivalikoiman. Jatkossa valittavana on viisi erilaista vaihtoehtoa: kausikortti kevät tai syksy, jolla pääsee katsomaan ennalta ilmoitettuna ajankohtana teatterin oman tuotannon esitykset, Matinea-kortti, jolla pääsee katsomaan teatterin oman tuotannon päiväesityksiä sekä alle 18-vuotiaille tarkoitettu Nuorten kausikortti. Teatterifaneille on tarjolla Kultakortti, joka käy mihin vain teatterin oman tuotannon esitykseen koko kauden ajan. Kausikortit ovat nyt jo myynnissä asiakaspalvelukeskus WInkissä.

Syksyllä teatteri juhlii 75-vuotista taivaltaan kaupunginteatterina ja aloittaa kauden juhlaviikolla, jota vietetään elokuun lopussa. Ohjelmassa on muun muassa avoimia kulissikierroksia sekä syntymäpäiväkahvit. Syyskauden ensimmäisenä ensi-iltana nähdään 7.9. suurella näyttämöllä Charlie Chaplinin murhaklassikko Ritari Siniparta. Syyskauden toisena ensi-iltana suurella näyttämöllä nähdään yleisön toivoma komedia, kun 9.11. ensi-iltansa saa Minna Koskelan käsikirjoittama kotimainen farssi Exän uus ja vanha.  

Lisätiedot:

Helka-Maria Kinnunen, teatterinjohtaja
puh. 040 559 2605, helka-maria.kinnunen@lappeenranta.fi